Son zamanlarda art arda gelen intihar vakalarıyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Hatay'da sadece son bir ayda 5 vatandaşımız intihar etti. İskenderun'dan, Arsuz'dan, Erzin'den, Samandağ'dan gelen bu intihar haberleriyle kahrolduk. 16 yaşında, 25 yaşında, 28 yaşında, hayatının baharındaki çocuklarımız, gençlerimiz canlarına kıyıyorlar” dedi.

 

İntihar vakalarının üçüncü sayfa haberi olarak geçiştirildiğini, ‘Psikolojik sorunlar nedeniyle’ denilip üstü kapatıldığın da öne süren CHP’li Güzelmansur “Psikolojik sorunlar nasıl oluştu? Neden psikolojileri bozuldu? Açıklanmıyor, umursanmıyor. Hatay'da umutlar neden tükeniyor, psikoloji neden bozuluyor tek tek anlatayım. On bir yıldır savaşın gölgesinde yaşamaya mahkûm edilen; sigorta şirketleri, bankalar tarafından riskli bölge ilan edilen; sınırı terörist yuvasına döndüğü için can korkusu taşıyan; sınır kapıları kapatılan, turizmi, ticareti, taşımacılık sektörü baltalanan; 650 bin Suriyeliyle on bir yıldır aşını paylaşmak durumunda bırakılan; yeni istihdam olanakları yaratılmayan; var olan fabrikaları, iş yerleri kapanan; en az kamu yatırımı yapılan bir ilde yaşıyorsanız umutlarınızı nasıl canlı tutabilirsiniz? Siz çabaladıkça iktidarın yanlış politikaları, vurdumduymazlığı sizi kör karanlıklara itiyorsa psikolojiniz bozulmaz mı? İnsanlarımızın geleceğe dair umutlarını tüketen, psikolojisini bozan, depresyona iten, iktidarın bizzat kendisidir” diye konuştu.

 

Umudun sandıkla iktidarın değişmesinde ve millet ittifakında olduğunu da vurgulayan CHP’li Güzelmansur “Alın teri, göz nuru döktüğü hâlde, KPSS'den yüksek puan almasına rağmen, atanamayan öğretmene, mühendise, sağlıkçılara; Sınavlarda, mülakatlarda haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe uğrayan herkese; işsizlikten anne baba eline bakmaktan bunalmış gençlerimize; ‘tweet’ attığı için evinden alınan çocuklara; sevdiği, dinlemek istediği müziğe yasak getirilenlere; bu yönetimden umudu kalmadığı için, dışlandığı için yurt dışına yerleşmeyi düşünenlere buradan sesleniyorum: Korkmayın, sinmeyin, yılmayın, vazgeçmeyin, gitmeyin, kaygılanmayın. Bize katılın, Umudu beraber yeşertelim, yarınları birlikte aydınlatalım” şeklinde konuştu.

Hatay Yeniden Yapılanıyor… Hatay Yeniden Yapılanıyor…

 

 

Editör: TE Bilisim