Gerçekleşen tanıtım etkinliğine Schmitz Cargobull’un Türkiye (CEO) yöneticisi Mehmet Kerem Taş, Mersin Bölge Satış Müdürü Haluk Hasdemir, Hatay Bayisi ve Servisi Günay Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Halef Günay, Adnan Günay ve nakliyeciler katıldı.

 

Etkinlikte konuşan Schmitz Cargobull’un Hatay Bayisi Günay Otomotiv’in yönetim Kurulu Başkanı Halef Günay, “Bugün burada bayiliğini yaptığımız Schmitz Cargobull’un piyasaya sürdüğü, Avrupa’da yaklaşık 3-4 yıldır kullanılan ancak Türkiye’de yeni piyasaya sürülen soğutucu ünitesinin tanıtımı için bir araya geldik” dedi.

 

Servisleriyle gece gündüz 7-24 nakliye sektörünün hizmetinde olduklarını belirten Günay, “Schmitz Cargobull’un yeni ürünü soğutucu ünitesi sessiz çalışması ile ünlü. Soğutucu ünitesinin tek başına satılması için ricada bulunduk. Ancak şirketimiz kendi ürünü olan dorse ile birlikte satılmasında ısrarcılar. İleride bunun tek başın satılmasını sağlamak için hepinizin huzurunda Türkiye yöneticisinden bir kez daha istiyorum. Böylelikle dorsesi olan nakliyecilerimize de hizmet verme imkanımız olacak” diye konuştu.

 

Dorselerin motorlu olmadığı için bankacılar çok itibar etmediğini ve Dorse için kredi vermediğine işaret eden Halef Günay “Vermek için de ek teminat istiyor. Burada çalışan lojistik sektörünün nasıl çalıştığını biliyoruz. Özellikle bizler servisimizin çalışma şeklinden sektörün hızını çok rahat ölçümleyebiliyoruz. Bu anlamda bankacılar nakliyeci kardeşlerimize destek olsunlar. Yaklaşık 35 senedir bire bir Hatay’da ayakta kalan her firmamızın referansı olabilecek durumdayız. Bu arada Uluslar arası Nakliyeciler Derneği’nden (UND) ricamız dorseleri devletimizin kayıtları altına aldığımızda anda belki bankacılarımıza biraz daha cazip gelebilir” şeklinde konuştu.

  

Dorselerin devlet kaydı altına aldırması gerektiğinin de altını çizen Günay şöyle devam etti: “Bu konuda UND’den de destek istiyoruz. UND bunun için bir çözüm önerisinde bulunabilir.  Eskiden dorseyede mi vergi verelim? diyen nakliyeciler bankalarda kredi bulamamaktan şikayetçi. Dorselerin kayıt altına alınmasıyla 6 ayda bir ödeyeceğimiz 100 lira gibi MTV yerine motorsuz taşıt vergisi gibi olabilir. Örenecek olan o 100 lira kimseyi etkilemez ama bankadan alınacak kredi, nakliyeci kardeşlerimizin çoğunun yolunu açar…”

 

Schmitz Cargobull’un Türkiye (CEO) yöneticisi Mehmet Kerem Taş da, Schmitz Cargobull 130 yıllık bir şirket olduğunu vurgulayarak “Bu sektöründe lideriyiz. Hem Avrupa’da hemde Türkiye’de son derece hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Schmitz Cargobull olarak bizler direk satma organizasyonunu tercih etmemize rağmen dünyanın sayılı örneklerinden biri olarak, biz Günay Otomotiv’i bayımız olarak seçtik. Biz Günay Otomotiv ile uzun yıllar çalışacağımıza eminiz” dedi.

 

Pandemi döneminde birçok sektörün büyük sıkıntılar çektiğine değinen Taş, “Bizim sektörümüz bunun aksine gelişerek devam etti. Özellikle lojistiğin önemi bir kez daha anlaşıldı. Hijyene verilen önemle bu yıl ki dorse pazarının yaklaşık 22-24 bin civarına çıkacağını düşünüyoruz ve Schmitz Cargobull olarak payımızı arttırarak devam ediyoruz. Çok büyük büyüme planlarımız var. Türkiye’deki yatırımlarımızı devamlı ikiye katlayarak, hemen hemen her ay fabrikamızda bir parti yaparak devam ediyoruz. Dolayısı ile sizlere en iyi hizmeti vermek amacı ile çalışıyoruz. Bizime çalıştığınız için teşekkür ediyoruz. İnşallah çok uzun yıllar devamlı büyüyerek yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Tanıtım etkinliğinde Schmitz Cargobull’dan Murat Taş, soğutucu ünitesinin tanıtımını yaptı.

 

Taş, ayrıca Schmitz Cargobull Türkiye’nin lojistik sektörüne 7/24 hizmet verdiklerini sözlerine ekleyerek şunları kaydetti: “Avrupa’da 800 noktada 11 noktada servis ağına sahibiz. 2022 yılında Türkiye’deki servis sayımızı 20’nin üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Türkiye’nin farklı lokasyonlarında, araç yoğunluğunun yoğun olduğu bölgelerde servislerimizle sizlere hizmet etmek için çalışacağız”  

 

   

Editör: TE Bilisim