Her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan Beyaz Baston Farkındalık Haftası dolayısıyla İskenderun’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Uruç Reis İlkokulundaki özel sınıfı ziyaretlerinde öğrencilerle bir araya gelen Göçmen ve Güven, daha sonra Yunus Emre İmam Hatip Ortaokuluna geçti, burada eğitim alan görme engelli Yavuz Selim Keçeli’ye beyaz baston armağan etti.

Tüm görme engellilerin, 7-14 Ocak ‘Beyaz Baston Farkındalık’ haftasını kutlayan Engelleyim, Engel Tanımam Dernek Başkanı Kamil Göçmen “Biz bastonlarımızla hiçbir engel olmadan hayata devam edeceğiz çünkü biz bastonsuz yaşayamayız. Baston bizim gözümüz, biz bastonlar ile her yere gidebiliriz, hiç kimse bize engel olamaz” dedi.

LGS için örnek sorular yayımlandı LGS için örnek sorular yayımlandı

Önlerindeki engelleri de kaldıracak kişilerin de yöneticiler olduğunun altını çizen Göçmen “Önümüzdeki engelleri kaldırdıkları sürece hayata devam edeceğiz. Beyaz Baston Farkındalık haftası olması dolayısı ile AK Parti İlçe Teşkilatının da desteği bir takım etkinlikler düzenledik. Bugün okullarımızda eğitim gören görme engelli kardeşlerimizi ziyaret edip onlara beyaz baston hediye ediyoruz. Yarın da görme engelliler arasında, 6 kişi ile zilli top sistemi ile oynanan Goalball gösteri maçımız olacak. Gösteri maçımız yarın 14.00-16.00 saatleri arasında İskenderun Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Herkesi davet ediyorum” diye konuştu.

Beyaz Baston Farkındalık Haftası nedeniyle de bir etkinlik yapmak amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Ak Parti İlçe Başkanı Abdülkerim Güven de “Görme engelli kardeşlerimizi, hem okullarında ziyaret edelim, hem eğitim şartlarını inceleyelim, hem de kendilerine Beyaz baston hediye edelim dedik. Bu konuda Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen kardeşimizle tespit ettiğimiz öğrencilerimizi okullarında ziyaret ettik, eğitim durumlarını inceledik. Biraz önce Oruç Reis Okulunda özel sınıftaydık. Şimdi de Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulundayız. Burada eğitim gören görme engelli Yavuz Selim Keçeli kardeşimize oldukça güzel imkanlar sağlanmış durumda. Okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bizler de her zaman bu arkadaşlarımızın yanındayız, gereken desteği vereceğiz, çünkü bizim geleceğimiz onlar. Yarın da Goalball mücadelesine katılacaklar. Engelsiz bir hayat için, hiçbir engel tanımayan bu gençlerimizin yanında olacağız. Daha başarılı, daha güzel faaliyetlerde bulunmaları için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şunu unutmayalım, sevgi engel tanımaz” şeklinde konuştu.

Göçmen ve Güven, okul ziyaretlerinin ardından birkaç ev ziyareti de gerçekleştirdiler.

Editör: TE Bilisim