Dörtyol İlçe Gençlik ve spor müdürlüğü, Nazımiye Muratlı Gençlik Merkezinin organize ettiği çöp toplama etkinliğine Dr. Bahadır Amaç ve gönüllüler destek verdi. Dörtyol Belediyesi’nin de katkı sunduğu çöp toplama etkinliği katılımcıları doğa harikası kanyon çevresinde özellikle piknikçilerin bıraktığı çöp atıklarını topladı. Poşetlere konulan çöpler, belediye aracıyla kaldırıldı.

Katılımcılar, Doğa harikası Geçilmez kanyonu ilçe ve dışından gelen yüzlerce ziyaretçinin akınına uğradığını, bu güzelliğin korunması gerektiğine işaret ederek özellikle piknik veya başka amaçla gelen vatandaşların çöpleri, burada bırakmamalarını götürmesini istediler.  

Yöre insanı Dr. Bahadır Amaç, geçen hafta yaptıkları çağrıya duyarlı insanlar kulak verdiklerini ifade ederek “Geçilmez kanyonunun çok kirli olduğu tespit edilmişti. Gençler de duyarlılık gösterdi, toplamaya geldiler. Biz de onlarla birlikte bu güzel doğamızı, çevremizi kirletenlere inat çöpleri toplamaya geldik” dedi.

Burasının bütün insanlığa miras kalacak kadar güzel bir yer olduğunun altını çizen Dr. Amaç “Herkesi burayı korumaya davet ediyorum, bu güzellikten binlerce yıl yararlansın, buradan güzellikler ve güzel anılarla ayrılsın. Ben buraya her geldiğimde; bu gezegenden, başka gezegene gidiyormuşum, cennetin kapısındaymışım gibi hissediyorum. Bu duyguları yaşarken herkes lütfen, yaptığı pikniğin artıklarını götürsün. Biz burada bugün  Nazımiye Muratlı Gençlik Merkezi, Dörtyol İlçe Gençlik ve spor müdürlüğü, ilçe belediyemizle birlikte çöp toplama etkinliği düzenledik. Çöpü toplayan bir daha yere atmaz. Lütfen bunu arttıralım, duyarlı gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Duyarlı insanlarımızı arttırmamız ve bu doğayı korumamız lazım” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim