Gençlik Merkezi personelleri ve genç gönüllülerinin her hafta gerçekleştirdiği ve sokak hayvanlarının beslendiği gülümseten etkinlikte bu hafta yürek burkan bir olayla karşılaştı. Katı atık çöp depolama alanı çevresindeki sokak köpeklerini besleyen Gençlik Merkezi gönüllüleri yaralı bir sokak köpeğini fark etti. Gençler ilk müdahaleyi yaparak köpeğin hayatını kurtardı. Ardından birkaç haftadır ilgilendikleri bir anne ve yavru köpeklerden bir kaçının telef olduğunu gören gençler yavruları ve yaralı köpeği İskenderun Belediyesine ait Hayvan Barınağına teslim etti. Yavruların annelerinin de barınağa teslim edilmesiyle tedavi ve bakıma alınan köpekler gençler sayesinde hayatta kaldı.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin Ekim ayından bu yana gönüllü gençlerle birlikte düzenli olarak yürüttükleri sokak hayvanlarını besleme etkinliğinin büyük özveri ile her hafta eksiksiz devam ettiğini ifade ederek “Bu hafta karşılaşılan olay bizleri üzdü. Ancak böylesine vicdanlı ve duyarlı bir gençlikle bir arada olmanın gururunu da bize yaşattı. Olumsuz hava şartları olsun, mama desteği bulunamayan haftalar olsun hiçbir aksilik onları durdurmadı, hiç vazgeçmediler” dedi.

Her hafta sosyal medyalarından mama desteği talebinde bulunduklarını belirten Keskin “Bize ve gençlerimize güvenen destekçilerimiz sayesinde canların karnı doydu. Şimdi aynı desteği yaralı ve yuvaya ihtiyacı olan canlar için istiyoruz. Maalesef ki barınakta böyle bir sürü köpek var. Satın alma sahiplen ruhuyla hareket edersek daha iyi olacağına inanıyoruz. Yaralı köpeğimizin ve anne ile yavruların durumunu bizler ve gençlerimiz yakından takip ediyoruz, umuyorum kısa sürede bir yuvaya kavuşurlar” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim