Etkinliğe katılan doğaseverler Kırıkhan Gölbaşı Gölünde kıyı temizliği yaparak programlarına başladılar. Kuş gözlemi, yürüyüş ve fotoğraf çekimi ile devam ettiler.

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç tarafından tüm katılımcılara Kurutulan Amik Gölünün bölgesel etkileri, sulak alanların işlev ve önemi, Gölbaşı Gölündeki sorunlar ve ekoturizm potansiyeli anlatıldı.

Doğaseverler ikinci etkinlik alanı Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulu Dağ Ceylanı Üretim merkezine geçti. Ceylanlar ile karşılaşan katılımcıların heyecan ve mutluluğu görülmeye değerdi. DKMP Kırıkhan Şefi Nuri Akın ve Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç tarafından katılımcılara Ceylanlar ve 130 kilometrekarelik Yaban Hayatı Geliştirme Sahasını Yaşam alanı olarak kullanan canlı türleri hakkında bilgi verilip yapılan koruma çalışmaları anlatıldı.

Etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Alay Komutanlığı, DKMP Hatay Şubesi, Tema Vakfı il temsilciliği de destek sağladı.

Editör: TE Bilisim