Edinilen bilgilere göre, göçmen kaçakçılığı ile mücadele etmek amacıyla Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen faaliyetler kapsamında, Altınözü ilçesinde yapılandığı belirlenen şahıslara yönelik çalışma başlatıldı.

Sivrikavak Mahallesinde ikamet eden ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma ile göçmen kaçakçılığı yapmak suçunu işlediği tespit edilen M.N., Z.N., Ş.D. ve H.H. isimli şüpheliler Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı ve GKIT (Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Şube Müdürlüğü) ekipleri tarafından yaklaşık iki ay teknik ve fiziki takibi yapıldı. Şüphelilere ait olduğu belirlenen üç farklı adreste, önceki gün Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı, GKIT, OYI, KOM ve ISTH unsurları ile (1) Kadın Jandarma Astsubay, Süngü isimli bomba arama, Cesur isimli uyuşturucu madde arama köpeğinin katılımıyla arama yapıldı.

 

Arama sonucunda, M.N., Z.N., Ş.D. ve H.H. isimli şüpheliler, 4 adet cep telefonu, 6 adet sim kartı ve 1 adet hafıza kartı ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden Z.N. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı, Adliyeye sevk edilen M.N, Ş.D ve H.H isimli şüpheliler ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

 

Editör: TE Bilisim