AFAD ve ANDA Derneği işbirliği ile düzenlenen İskenderun Gençlik Merkezinde “Afete Hazır Türkiye” projesinde AFAD Gönüllü eğitmeni Ahmet Çalık tarafından afet bilinci farkındalık eğitimi verildi.

 

Eğitimde gençlere Afet Bilinci konusunda detaylı bilgilendirmede bulunularak deprem, sel, yangın, çığ gibi doğal afetler meydana geldiği anda ve öncesi ile sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.

 

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin şehirde meydana gelebilecek doğal afetlerde gençlerle en ön safta yer almaya, onlara bu bilinci aşılamaya gayret gösterdiklerini ifade ederek “Bu anlamda AFAD’ın başlatmış olduğu “Afete Hazır Türkiye” projesi ile gençlerimizi buluşturmuş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlamda AFAD ve ANDA Derneğine ve özelinde Gönüllü Eğitmen Ahmet Çalık’a teşekkür ediyoruz. Bu anlamda eğitimlerimiz devamlılık kazanacak ve gençlerimizle Acil Durum Afet Timimizi oluşturacağız. Eğitim almak isteyen gençlerimiz merkezimize gelip bilgi alabilirler. Gençlerimiz için en iyisi olduğuna inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim