Ellerinin sürekli bakımlı, tırnaklarının her zaman aynı boyda ve ojeli olmasını isteyen kadınların tercih ettiği jel tırnağı çok genç yaşta ve orta yaştaki kadınlar tercihi oldu. Bakımına önem veren ileri yaştaki kadınlar da jel tırnağa büyük ilgi gösteriyor. 

 

Jel tırnak yapımının yaklaşık 3 saati bulan bir uygulama olduğunu anlatan Jel Tırnak Uzmanı Eda Söylemez “Jel tırnak yapılacaksa öncelikle tırnağın çok iyi bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Kuru manikür çok çok önemli. Kuru manikürden sonra tırnak iyice temizleniyor ve ardından tırnağın üzerine sürülen birkaç madde var onları sürüp jel tırnak aşamasına geçiyoruz. Jel tırnağımızı bitirdikten sonra rengimizi seçiyoruz” dedi.

 

Bu sene canlı renklerin moda olduğunu belirten Eda Sönmez, “Kadınlar daha çok yeşil, turuncu, mavi, pembe gibi canlı renkleri tercih ediyor. Müşterilerimizin talebine göre renk belirliyoruz, rengimizi uyguluyoruz. Tırnak boyutu yaşa göre çok değişiyor. Gençler daha uzun tırnak kullanıyor ve daha patlak renkleri tercih ediyor. Daha ileriki yaşlarda, orta yaş kadınlar daha kısa tırnak, daha sade tonlar tercih ediyorlar. İsteğe bağlı olarak özel çizimlerde yapıyoruz tırnağın üzerine. Jel tırnağın yapım aşaması 2,5-3 saat sürüyor. En uzun süren kısım kuru manikür kısmı aslında” diye konuştu.

2024 yazının trend renk ve kumaşları neler olacak? 2024 yazının trend renk ve kumaşları neler olacak?

 

Jel tırnağın bir aylık kullanım süreci bulunduğunu sözlerine ekleyen Eda Sönmez şöyle devam etti: “Daha sonra dip bakıma geliyorlar, dipleri temizliyoruz, kuru manikürünü yapıyoruz, jel bakımını yapıp diplerin dolgusunu veriyoruz. Renk değişecekse farklı bir renk uyguluyoruz veya tercihe göre aynı rengi tekrar uyguluyoruz. Uzman ellerde yapıldığı takdirde jel tırnağın herhangi bir zararı yok, rahatlıkla yaptırılabilir”

Editör: TE Bilisim