Yaklaşık 200 aday arasından seçilen 10 öğrenci, 4 ay sürecek eğitimin sonunda Hatay mutfağının zenginliğini ve inceliklerini öğrenme fırsatı bulacak.

Konya’dan Denizli’ye, Karabük’ten Eskişehir’e kadar farklı üniversitelerin gastronomi ve aşçılık bölümlerinde okuyan öğrenciler, Hatay Gastronomi Evi Aşçılık Okulu’nda mesleki ve kişisel gelişimleri için hem teorik hem pratik eğitim alacak.

Aşçılık Okulu öğrencileri ile buluşan ve Hatay’ın gastronomideki atılımlarını genç aşçılarla paylaşan Lütfü Savaş, “Burada eğitim alan arkadaşlarımızın Gastronomi Şehri unvanına sahip mutfağımızı en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Mutfağımızın tanıtımı için yaptığımız bu çalışmalar Gastronomi Akademisi ile devam edecek. Okyanusa bir taş attık ve bu taşın etkisini arttırmak için çabalıyoruz. Tarih, kültür, medeniyet ve daha nice alanda önemli değerlere sahibiz. Bu değerleri ileri taşımak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Hatay Gastronomi Evi’nin kurulmasında büyük pay sahibi olan Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay’ın tanıtımına katkı sunmak için çaba harcamaya devam edeceğini açıkladı.

Eğitimlerin 10 kişi ile sınırlı tutulma sebebinin kursların verileceği alanın kapasitesi ile ilgili olduğunu söyleyen Savaş, “Halk Eğitim Merkezi desteği ile açtığımız eğitimi, 10 kişi ile sınırlı tutmak zorunda kaldık. Diğer 190 arkadaşımızın yetenekli olduğundan kuşkumuz yok. Hatay’ın kalkınması için attığımız adımların devamı gelecek. Eğitim alacak tüm arkadaşlara başarılar dilerim” dedi.

Hatay Gastronomi Evi yöneticisi İpek Aslan Aşçılık Okulu’nun detaylarını açıkladı.

Yaklaşık 200 adayın kurslara başvurduğunu ifade eden Aslan, “Bugün Aşçılık Okulu’muzun startını veriyoruz. 200’e yakın başvuru yapıldı ve tüm başvurular detaylıca ve titizlikle incelendi. Buradaki 10 genç arkadaşımız bizimle birlikte yol alacak. Arkadaşlarımız teorik ve pratik eğitimlerin yanında iletişim becerilerinin gelişimine yönelik eğitimler de alacak” dedi.

Titizlikle yapılan görüşme ve mülakatlar sonucu 4 ay sürecek eğitimi almaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Aşçılık Bölümü 2.sınıf öğrencisi Cem Sabahoğlu, kendilerine inananların emeklerini boşa çıkarmayacaklarını ifade etti.

Pamukkale Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ece Güler, “Hataylı olduğumuz için çok şanlıyız. Bu kurs bize çok şey katacak. Burada alacağımız eğitimlerle kendimizi geliştirecek ve mutfağımızı dünyaya tanıtacağız” dedi.

Kendisi de Gaziantep Üniversitesi’nden mezun olan Hatay Gastronomi Evi mutfak şefi Süleyman Demirel, yeni aşçılar yetiştirmek istediklerini ifade etti.

Demirel, “Mutfağımızı herkese tanıtmak istiyoruz. Aşçı adayı arkadaşlarımızın mesleki ufuklarını elimizden geldiğince genişletmeye çalışacağız. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Lütfü Savaş ve Nazan Savaş, keyifli ve anlamlı buluşmanın sonunda 10 aşçı adayına eğitimler sırasında kullanacakları önlüklerini takdim etti.

Editör: TE Bilisim