Dernek olarak gerek bünyelerinde gerekse yol arkadaşlarıyla, atalarından devraldıkları mirası gelecek kuşaklara doğru kaynaktan köklerine sadık kalarak aktarmanın yol haritasını çizmek için yola çıktığını belirten Eker, “ Toplum olarak yerleştiğimiz bu topraklara borcumuzu ödeyebilmek adına yapılacak her projede dernek olarak bize destek olabilecek ve destek olabileceğimiz her kişi ve kuruma destek verebilmek adına biz hazırız. Küçükten büyüğe  dokunabileceğimiz her hikaye ve her proje için yola çıktık.” dedi.

ULUSLARARASI TANITIM ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

Derneklerinin çatısı altında bulunmayı arzu eden herkesi medeniyetler beşiği bir memleketin çocukları olarak kucaklamayı misyon edindiklerini belirten Eker, “Nihai hedefimiz yereldeki ve globaldeki tüm projelerimizde Hatay için çalışıp, Hatay için öğretip, Hatay için üretebilmek. Hatay’ın yemeklerini yemek sanatını,yemek tarihini benzeri yemek çevresini,turizmini,yemeklerde kullanılan hammadelerinin üretimini gerçekleştirme çalışmaları yapmak,tohumunu yetiştirmesine zeminler oluşturmak,yemek ile tüm değerlerinin ulusal ve uluslarası düzeyde tanıtım çalışmaları yapmak.

SÜRPRİZLERLE GELİYORUZ

“Yemek kültürünü eskiden kalan ve günümüzde devam eden mutfak sanatlarının tanıtımını sağlamak ve bu alanda eğitimler vererek mutfak tarihini canlı tutmak amacı ile kurulmuştur. Gelecek projelerimiz için desteğini esirgemeyen ve bu yolda bizimle olacak her kişi kurum ve kuruluşa teşekkürü borç biliriz. Siz dernek üyelerimiz ile birlikte aramızda belirleyeceğimiz indirim miktarı sonrasında memur sen sendikası ile aramızda protokol imzalayacağız Gastro Hatay fest adı  ile siz dernek üyelerimize çok yakında süprizlerle geliyoruz.” diye konuştu.

GASTRONOMİ TANITIM ADINA ÖNEMLİ

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’da UNESCO tarafından 26. Gastronomi Kenti olarak ilan edilen Hatay’ın lezzetleriyle ön plana çıktığını söyledi. Hatay’ın tanıtımında Gastronominin çok önemli olduğunu belirten Güzelmansur, “Hatay mutfağı içinde barındırdığı lezzetlerle tüm dünyaya nam saldı. Hatay denince akla önce mutfak geliyor. Bu anlamda Gastronomi ilimizin tanıtı açısından çok önemli. Derneklerimiz kurum ve kuruluşlarımız bu özelliğimizi ön plana çıkartıp, ilimizi turizm alanında daha güçlü kılabilir” diye konuştu.

Akbank Caz Festivali'ne geri sayım Akbank Caz Festivali'ne geri sayım

 

Editör: TE Bilisim