Ürünlere sürekli gelen zamların hem kendilerini hem de vatandaşları mağdur ettiğini ifade eden pazarcı esnafı, bu duruma bir çare bulunmasını istedi.

İçerisinde bulundukları zor durumları iskenderun.org mikrofonlarına anlatan pazarcılar, yaşadıkları sıkıntılara işaret ederek “Satışlar durgun, gördüğünüz gibi, Pazar boş, oturuyoruz, iş yok. Alımlar düştü. Bu durumda pek iyi olacağını düşünmüyoruz. Fiyatlarda yükselme var, bu yüzden alımlar düşüyor. Müşteriler bir şeyleri almaya korkuyor. Elindeki parayı harcamak istemiyor, biz de oturuyoruz. İki-üç aydır bu durumdayız beklediğimiz gibi iş yapamıyoruz” dedi.

“SENEYİ ATLATAN ATLATTI,

ATLATAMAYAN BİTTİ!”

İşlerin iç açıcı olmadığının altını çizen pazarcı esnafı “İyi değil, biz de memnun değiliz bu durumdan müşteriler de memnun değil. Kötü bir durumdayız. Gün geçmiyor ki yeni bir zam gelmesin. Bu şekilde olunca müşteriler de bu durumdan mustarip oluyor, biz de müşteriye diyeceğimizi bilemiyoruz, sonumuz ne olacak bilmiyoruz. Satışlar durgun, piyasa ölü, her şey pahalı. Malların fiyatları iki katına çıktı. 10 liraya aldığımız mal 20 lira oldu. Ne mal alabiliyoruz ne de satabiliyoruz. Piyasa haddinden fazla durgun, işlerimiz çok düştü, insanların alım gücü yok. Sattığımız malı yarın ne kadardan alacağımızı bilmiyoruz, önümüzü göremiyoruz. Bu seneyi atlatan atlattı, atlatamayan bitti. Şu bir ay içerisinde kim gemisini kurtarırsa kaptan. Bir ay içerisinde ne olacaksa olacak…” diye konuştu.

Satışların düşük, sattıkları ürünü aynı fiyattan alamadıklarını, 15'e satıp tekrar almaya gittiklerinde 20 TL’ye yerine koyabildiklerini sözlerine ekleyen pazarcı esnafı şunları söyledi: “O yüzden müşteri ile sıkıntıya giriyoruz. Gidişatı hiç iyi görmüyorum. Bugün 50’ye aldığımızı haftaya 60’a alıyoruz. Evimize aldığımız yağ 70 liraydı şu an 110 lira. Pazarda insan görüntüsü var mı, görüyor musunuz insan yok. Üstümüzdekilere sesleniyorum, bir an önce bu gidişatı düzeltelim. Şu an hiçbir şekilde iyi görünmüyor. Bütün esnaf oturmuş sigara içiyor, iş yok. Sattığımız malı yerine koyamıyoruz… Pazardan alışveriş yapan vatandaşlar ise; “Her şey çok pahalı, hiçbir şeye yetişemiyoruz. Meydan belli, piyasa belli, her şey piyasanın üstünde… Pazar çarşıdan daha uygun ama yine de bütçemizi aşıyor…”

'Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar'a 700 bin Euro hibe 'Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar'a 700 bin Euro hibe

 

Editör: TE Bilisim