Edinilen bililere göre, İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde özel bir limanın iskelesinden fırtına nedeniyle halat koparan Gabon bayraklı MV MORAZ gemisi kontrolsüzce dev dalgalarda savruldu. Kıyıdaki kayalıklara sürüklenen ve her dalgada yan tarafı kayalara vuran geminin su aldığı öğrenildi.

Geminin batma tehlikesine karşı kurtarma botları bölgeye yönlendirildi. Kurtarma çalışmaları yapmak üzere bölgeye yetişen römorkörler dev dalga ve sığ su nedeniyle halatları yetişmediği için müdahale edilemiyor.

Bu arada Geminin yakıt tankının delindiği ve deniz kirliliğinin başladığı iddia ediliyor. Ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

İKİ GEMİ ÇARPIŞTI!

Mesir Ticaret Fuarı 30. kez kapı açtı Mesir Ticaret Fuarı 30. kez kapı açtı

İskenderun Körfezi açığında park alanına demirleyen iki gemi fırtına yüzünden savrulunca birbiriyle çarpıştı, can kaybı yaşanmadı, gemilerde hasar meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, körfez açıklarındaki park alanında demir tarayan MV Maher isimli gemi aynı yerde demirde bulunan MV Burak Deval adlı gemiyle çarpıştı. Olayda can kaybının ve çevre kirliliğinin olmadığı öğrenildi.

 

Editör: TE Bilisim