Yaşanan belirsizlikler ve dalgalanmalar nedeniyle piyasada durgunluk yaşandığını kaydeden İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat; “Geçen haftadan beri FED'in açıklamalarını piyasa bekliyordu, geçtiğimiz günlerde 0,25 oranında faiz artırdı FED. Bu da süper güç dediğimiz Amerika’nın ekonomisinin zorda olduğunu gösteriyor. Faiz yükseltmek ekonominin iyi olmadığını gösteriyor. İç piyasaya baktığımız zaman bizim kendi Merkez Bankamız da faizi sabit bıraktı, ne düşürdü ne yükseltti. Çünkü dengeleri korumak zorunda ama şu anda piyasaya hakim olan Ukrayna-Rusya savaşı! Piyasalar bu çerçeve içerisinde dönerken altın yukarıya doğru tırmanışını sürdürdü. Bugün altın açılış olarak 920’lerde işlem görürken dolar 1480, Euro da 1.640 liradan işlem görüyor. İç piyasaya baktığımız zaman müthiş derecede bir durgunluk var. Vatandaş kararsız. Bu kararsızlığı yine Rusya-Ukrayna gerginliği yaratıyor. Gönül ister ki bu savaşın bir an önce bitmesi. Bu kendi ülkemizi de rahatlatacaktır. Malumunuz akaryakıta ve diğer her şeye zam geliyor, vatandaşın bu husustaki rahatsızlığını görüyoruz. İnşallah bu savaş biter de her şeyi yerine oturur. Yine de altın güvenli bir liman olmaya devam ediyor. Uzun vadede yatırım yapıldığı sürece güvenli liman olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

 

ALTIN ADAMLAR YANAN BÖLGEYE FİDAN DİKECEK

Kuyumcular ve Saatçiler Odası olarak, geçtiğimiz yıl Nergislik bölgesindeki yanan ağaçların yerine fidan dikeceklerini de kaydeden Başkan Fırat; “Pazar günü 13-30-14.00 arası, Nergislik mevkiinde Orman İdaresinin önderliğinde, Kuyumcular esnaf odası olarak ağaç dikme etkinliğimiz olacak. Hadis-i şerifte de var, ‘Doğayı yaşat ki insanlar yaşasın’ Biz de o yanan bölgelere 100-150 fidan dikmeyi düşünüyoruz. Nergislik köyünde bunu gerçekleştireceğiz, oralar yanmıştı malumunuz geçen sene, oralara canlılık katarsak ülke vatandaşı olarak gurur duyarız” şeklinde konuştu.

Küresel Ve Ulusal Dijital Finans Zirvesi İstanbul’da başladı!  Küresel Ve Ulusal Dijital Finans Zirvesi İstanbul’da başladı! 

Editör: TE Bilisim