Fiyatların her geçen daha da yükseleceğini öngördüklerini kaydeden Fırat; “20 gün önce yükselişlerin devam edeceğini söylemiştim. Bugün itibariyle sabah açılışta dolar 1.638, euro 1.760, altın da 988-990 arası gidip geliyor. Bu da piyasalardaki arz ve taleplere bağlı, aynı zamanda da enflasyonun biraz yüksek çıkması, fiyatları da hem metal fiyatlarını, hem genel fiyatlarını etkiliyor. Her geçen gün biraz daha alım gücünün düştüğü ülkemizde altın da, döviz de yükselmeye devam edecektir. Önümüzdeki 3 ay, Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında da bu yükselişlerin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bunların başlıca nedenleri, geçen hafta malumunuz Merkez Bankası faizleri sabit tuttu, aynı seviyede bıraktı. Aynı seviyede bırakmasının sebeplerinden biri de genelde enflasyonun büyük ölçüde yüksek çıkması. Enflasyon yüksek çıktığı zaman, ister istemez metal fiyatları da yükselmeye devam ediyor.

Bunların yanında da malumunuz geçen hafta akaryakıta, akabinde tekel ürünlerine zam gelmesi de bunların yükselmesinde en büyük sebeplerden bir tanesi. Açıkçası her geçen gün biraz daha yükselmeye devam edecek. Pandemiden dolayı bütün dünyada sadece altın değil geriye baktığınız zaman gayrimenkuller de aynı şekilde yükseliyor. 5 liralık ev 10 liraya, 10 liralık ev 15 liraya satılıyor. Tabii ki bunun yanında çalışan bir kısmın, ev veya araba alması hayal gibi görünüyor” dedi.

Altının doğru bir yatırım aracı olmaya devam ettiğini de sözlerine ekleyen Fırat; “Tüm bunların yanı sıra altın güvenli bir liman olmakla birlikte uzun vadede en az 1 sene yatırım yaparsa yatırımcılar kar elde edebilirler ama kısa dönemde 3-5 aylık yatırımlarında kar etmeyebilirler. Altın uzun vadeli yatırım aracı olmaya devam ediyor” dedi.

Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok! Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok!

Editör: TE Bilisim