Vakıfbank'tan 550 milyon dolarlık ilave ana sermaye tahvil ihracı Vakıfbank'tan 550 milyon dolarlık ilave ana sermaye tahvil ihracı

 

Geçtiğimiz hafta 810-820 bandında gidip gelen altın fiyatlarının, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından 920’lere kadar çıktığını söyleyen İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğru Fırat, iki ülke arasındaki gerginliğin bir an önce bitmesi ve her şeyin yerine oturması temennisinde bulundu.

Piyasada ciddi iniş çıkışların olmasının vatandaşları da tereddütte bıraktığını kaydeden Fırat; “Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş neticesinde hem altında, hem döviz piyasasında son üç gündür hareketlenmeler başladı. Bu durum iç piyasaya yansıdığından dolayı, dolar, Euro, altında olsun yukarıya doğru işlemlerin yapıldığını görüyoruz. Bu savaşın ne kadar süreceğini, nasıl sonuçlanacağını şu anda kestirmek zor. Gördüğümüz kadarıyla Rusya ilerlemeye devam ediyor, ilerledikçe de finansal piyasalarda fiyatlar allak bullak, inip çıkıyor. Dün itibariyle 925 lirayı gören altın bugün 900 civarı seyrini sürdürürken, ilerideki günlerde savaşın uzamasıyla bunun daha çok yukarıya doğru çıkacağını düşünüyorum. Savaşın çıkmasını hiçbirimiz istemeyiz, gönlümüz de buna razı gelmez ama hayat şartları, zamanın şartları, süper güçlerin savaşı bizi etkiliyor. Ufak bir dalgalanma olsa dışarıda bizi etkiliyor, ufak bir hareketlenme olsa finans kurumlarını etkiliyor. Bu da tabii ki vatandaşa yansıyor, alan da satan da tereddüt ediyor, çelişki içerisinde kalıyor. Temennimiz savaşın bir an önce bitmesi, her şeyin eskisi gibi yerine oturması, insanların ölmemesi” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim