Geçtiğimiz haftalarda İskenderun, Arsuz ve Belen’de meydana gelen orman yangınlarında kül olan ağaçların yerine düzenlenen Milli Ağaçlandırma Bayramı etkinlikleri çerçevesinde binlerce fidan toprakla buluştu.

‘Geleceğe Nefes’ sloganıyla şenlik havasında geçen fidan dikim bayramına, İskenderun., Belen ve Arsuz ilçelerinde özel ve resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar da katıldı. Katılım sağlayanların arasında yer alan Arsuz Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal, fidan dikimiyle önemli ve anlamlı mesajların verildiğini söyledi.

Arsuz Ziraat Odası Başkanı Nal, geleceğe nefes olmak için Arsuz’da fidan dikim programına destek verdiklerini hatırlatarak “Bu bayramda her kesimden yüksek katılımın olması önemli bir mesajdır. Bu konuda birliğimizin ve dirliğimizin ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra sivil toplum örgütleriyle ile şenlik havasında fidanlarımızı toprakla buluşturmanın gururunu yaşadık” dedi.

Ormanı yakanlara da ders niteliği taşıyan mesajlar da veren Başkan Nal şöyle konuştu:

“Yangın nedeniyle kaybettiğimiz yeşil alanlarımızı bu birliktelik ve coşku ile yeniden kazanacağız. Azmimiz, gayretimiz geleceğe nefes olmak için, daha yeşil bir Hatay için 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı kutlu olsun. Sizler on binlercesini yakacaksınız, bizler milyonlarcasını dikeceğiz. Rabbim devletimize zeval vermesin.”

Editör: TE Bilisim