Hatay'ın İskenderun, Arsuz, Belen ve Samandağ ilçelerindeki orman yangınlarında zarar gören alanlara, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidan dikildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Türkiye genelinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü faaliyetleri çerçevesinde Belen ilçesinde düzenlenen 'Geleceğe Nefes Ol' etkinliğine katıldı. Törene ayrıca Milletvekili Abdulkadir Özel, kampanyaya destek veren kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar ilgi gösterdi.   

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç da Milli Ağaçlandırma Günü'nde 81 ilde daha yeşil bir Türkiye için milyonlarca ağacı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Hatay'da da Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak dikim sezonunda yaklaşık 4,5 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını vurgulayan Koç, "Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğinde ülkemizin orman varlığı 1999 yılında 20,8 milyon hektarken bugün 22,6 milyon hektar olmuştur" diye konuştu.

Vali Rahmi Doğan, Toprakla buluşacak ağaçların sayısı, yanan ağaçların bir kaç katı fazlası olacağını belirterek “Önümüzdeki aylarda ve gelecek günlerde de bunu devam ettireceğiz. Önümüzdeki haftalarda da İstanbul’dan hemşherilerimizle birlikte bu etkinliği yapacağız. Binlerce fidan geliyor, birlikte toprakla buluşturacağız” dedi.

TEB’DEN ON BİN FİDAN

Fidan bağış kampanyasına on bin fidan bağışı yapan TEB (Türkiye Ekonomi Bankası) genel müdürlüğü adına İskenderun Şube Müdürü Erdal Soğancık’a belgesi Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman tarafından takdim edildi.  

Vali Doğan fidan bağışında bulunanlara teşekkür belgesi sundu. Daha sonra, Doğan ve Koç'un yanı sıra Vali Yardımcısı Yusuf İzgi, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı Enes Eminoğlu ve diğer ilgililerin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim