Pandemi sonrası düzenlenecek büyük bir organizasyon olacak olan EXPO Hatay için tüm dikkatlerin bölgeye çevrileceğine dikkat çeken  Başkan Savaş, “Antakya bölgesindeki alanımızda Hatay ve ülkemizin şehirlerinin gastronomi alanları, el sanatları alanlarımız, biyolojik göletlimiz ve 5 bin kişilik amfi tiyatromuz olacak. Bunlarla birlikte şehrimizde yaşamış 13 medeniyeti temsil eden bin 650 metrekarelik mozaik olacak. Bunun niçin Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurduk. İskenderun bölgesinde ise UNESCO tescilli şehirlerin mutfak kültürleri yer alacak. 10 bin kişilik amfi tiyatro ve konser alanı olacak” diyerek tüm bu alanların EXPO’dan sonra da Hatay’a hizmet edeceğini ifade etti.

Hatay’ın zengin bitki örtüsüne sahip olduğuna dikkat çeken Savaş, “Asya, Avrupa ve Orta Doğu’da en fazla bitki örtüsüne sahip şehiriz. 850 civarında tıbbi aromatik, 250 endemik bitkimiz ve binlerce çiçeğimiz var. 2011 yılında yeni bir çiçek türü bulundu ve 13 yaprağından dolayı Barış Çiçeği ismini verdik ve organizasyonumuzun logosu yaptık. İlimize özgü dağ ceylanlarını maskotumuz yaptık” diyerek EXPO’nun coşku dolu geçeceğini sözlerine ekledi.

Lütfü Savaş, Ankara’da büyükelçiler ile görüştüklerini belirterek EXPO’nun Orta Doğu’daki barış iklimine de katkı sunacağına inandığını söyledi.

Editör: TE Bilisim