İskenderun’a bağlı Bekbele Mahallesi Genç Osman Sokak no: 39’da ikamet eden eşi asgari ücretle çalışan Dilek Yılmaz, yıllar önce yine hayırseverlerin yardımıyla inşa edilen derme çatma evlerinin tavanının döküldüğü için çok zor günler yaşadıklarını söyledi.

3 kız çocuğu annesi Dilek Yılmaz, asgari ücretle çalışan eşinin maaşının ancak karınlarını doyurmaya yettiğini, evlerini yaptırabilmeye güçlerinin olmadığını ifade ederek “Mecbur bu evde duruyoruz, çocuklar hepimiz bir odada yatıyoruz. Evin durumu kötü, yardım bekliyoruz. Bizim de evimiz olsun istiyoruz, başımıza tavandan beton parçaları düşmesini istemiyoruz. Beyim çalışıyor ama Allahtan karnımız doyuyor çok şükür, ev yok, ev sıkıntısı var. Bir odanın içerisindeyiz. Bir asgari ücretle olmuyor. Tamir de olsa, dökülmesin başka bir şey istemiyoruz. Yatak odamız var ancak yatamıyoruz. Korkuyoruz, başımıza beton parçaları düşecek diye! Yetkililerden hayırsever vatandaşlardan bizim bu çaresizliğimize çare olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yılmaz ailesinin sesi güzel kızı Ayşe Yılmaz da hayırseverlerden yardım beklediklerini belirterek “Herkesten yardım bekliyoruz, evimiz uçuyor! Bir odamızın olmasını istiyoruz kardeşimle beraber her zaman dua ediyoruz, ‘inşallah evimiz olur’ diye. Tavandan beton kopmuştu, kolum kanamıştı, ne olur bize yardım edin” dedi.

Editör: TE Bilisim