Serginin açılışına Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve eşi, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Durur, HATMEK İskenderun Müdürü Saadet Kılıçparlar, İskenderunlu Yazar Ayla Kutlu ve seçkin davetliler katıldı.

Tabloları tek tek inceleyen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Arife Tosyalı, çok beğendikleri, eski İskenderun sokaklarının resmedildiği bir tabloyu satın aldı. Milletvekili Abdülkadir Özel de, çalışmaların oldukça güzel olduğunu ifade ederek Aliye Murt’u emeklerinden ötürü tebrik etti.

Erzin kardeş şehir Freiberg heyetini ağırladı… Erzin kardeş şehir Freiberg heyetini ağırladı…

Davetlilerin güzel yorumları ve temennilerinden dolayı oldukça mutlu olduğunu söyleyen Aliye Murt, ne kadar doğru bir iş yaptığını bir kez daha anladığını kaydetti. Boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla kursa başladığını ve sonrasında bugünlere gelindiğini ifade eden Murt; “Ben 2 hekim annesiyim, onları yetiştirdikten sonra çok boş vaktim oldu. Bunu ne ile değerlendireyim diye düşündüm, böyle bir yeteneğim olduğunu bilmiyordum. Derslere başladıktan sonra pandemi çıktı ve pandemide ben sürekli evde olunca bir tablo daha, bir tablo daha diyerek bugüne geldim. Çok sayıda tablo meydana geldi, önceleri hediye ediyordum. Sonra ihtiyacı olanlara bağışlayayım diye düşündüm, aklıma da üniversite öğrencileri geldi. Bunu da nasıl yapayım derken sergi açmayı uygun gördük. Şu an sergimizde 58 tane tablomuz var, bunları satışa sunuyoruz, bunların gelirini üniversite öğrencilerine aktaracağız. 58 tabloyu üç yıl içerisinde tamamladım, aslında daha da fazlası vardı hediye ettim. Bazı tabloları severek yapıyorum, sular seller gibi gidiyor. Örneğin Atatürk'ü çalışırken o kadar hızlı çalıştım ki, çalışırken sanki canlı halini görür gibi oldum, çok severek çalıştım. Manzara resimlerini de seviyorum, hepsinin çok güzel bir anısı var hayatımda. Çok güzel bir anı oldu bu sergi benim için, herkese çok teşekkür ediyorum. Hayatımda çok şeyi değiştirdi, sanatla ilgilenince daha önceleri vaktimin boşa geçtiğini anladım. Hayatımda güzellikler oldu, yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim