Pandemi süreci nedeniyle iş yeri kapanan basit usulde işletmeler için gelir kaybı desteği ile kira ödemesinden faydalanmak isteyen basit usulde işletmelerin sahiplerinin büyük bölümünün hesabına ilk taksitleri geçtiğimiz günlerde yatırıldı.

 

Gelir kaybı desteği için başvuran Esnafların hesabına üç boyunca yatırılacak olan ödemelerin, başvurularda iban numarası hatalı esnafların ilk taksiti yatırılamadı. Gelir kaybı desteği onaylanıp da Iban numaraları hatalı olan üyeler için, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü yeni bir veri tabanı hazırladı. İban numaraları hatalı esnafın 25 Ocak 2021 Pazartesi günü e-devlet üzerinden sistemi güncelleyip ıban numaralarını düzeltme imkânı tanındı, ancak butonların çalışmaması üzerine birçok esnaf düzelteme ve güncelleme yapmadı.

 

İskenderun Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu pandemi nedeniyle gelir kaybına uğrayan ve kira desteği almak isteyen esnafların e-devlet üzerinden başvuru yapıldığını belirterek “Ama bazı esnaflarımız maalesef iban numaralarını yanlış girmişler. Kira desteğiyle ilgili de bazı sıkıntılar yaşanmış. Bununla ilgili esnaflarımızın bu desteklerden faydalanabilmeleri için başvuruyu e-devlet üzerinden güncelleyebilmelerine imkan verecek yeni butonlar açıldı. Daha önceki başvurularına rağmen Gelir kaybı ve kira desteği ile ilgili güncelleme, itirazlarını esnafımız yeniden e-devlet üzerinden yapabilirler ve destekten faydalanabilirler” dedi.    

Editör: TE Bilisim