Kimi esnaf satışlardan memnunken, kimisi de girdi maliyetlerinin artışından ötürü şikâyetçi oldu. Esnaf yaşadıklarını sıkıntı ve sorunları şu cümlelerle dile getirdiler;

“-Bu sadece bizi ülkemizde olmuyor. Etrafımızda terör saldırıları yok artık Allah’a şükür, bunları da düşünmek lazım. Hep ekonomi diyoruz, tamam ekonomi de olacak ama sabredeceğiz bunlarda zamanla düzelecek.

-Satışlarımız biraz daha durgun. Millet pahalılıktan biraz şikayetçi. Aldığımız bazı ürünleri satış fiyatından yükseğe alıyoruz. Hayat pahalılığından insanların alım gücü yok, baya düşüş yaşadık.

-Vatandaş; Geçen ayla bugün arasında çok fark var, emekliyiz, yetişemiyoruz. Elimde para varsa alabiliyoruz yoksa evden dışarı çıkmıyoruz. Dışarı çıkmaya korkuyoruz.

-Piyasa çok iyi değil, idare etmeye çalışıyoruz, çok da iç açıcı değil. Alım gücü düşüyor. Herkes gibi biz de sıkıntıdayız. Bugün aldığını yarın aynı fiyattan alamıyorsun, biten malın yerine yenisini koyamıyorsun.

Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 153 arttı Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 153 arttı

-Son zamanlarda satışlarımız biraz düşük.

-Et biraz pahalı, kilosu 80 TL. Bir kilo alan artık yarım kilo alıyor.

-Satışlarımız şu an gayet iyi, bizim ürünlerimiz yöresel ürünler, baharatlar, mutfağın temel ihtiyaçları. Fiyatlarımızda çok değişiklik olmadı.

-Satışlar düşük, her ürün zamlı geliyor. İşler çok düşük.

-Ayın 8’inde süt birliğinin aldığı karar gereğince sütün kilosu 4,70 TL olacak. İyi bir peynir 6,5 kilo sütten çıkar, artı işçilik ve masraf. Ne olacağı belli değil. İşin içinden çıkılmıyor. Çok sayıda süt ineği kesildi, millet yapmıyor artık.”

 

 

Editör: TE Bilisim