Başkan Yalçın, Bölge Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik’in destekleri ile kurmuş oldukları Çilek İşleme Tesisine çevrilen eski cezaevi binasında soğuk hava teknolojisi ile gıda işlemesi yapılmaya başlandığını söyledi.

Başkan Yalçın, Tesisin kapasitesinin saatte yaklaşık 300 kg olduğunu, içerisinde -35 ᵒC şok tüneli, -18 ᵒC oda, 0 ᵒC ürün muhafaza odası, kurutma kabini ile birlikte ürün seçme bandı, yükleme elevatörleri, taşıma ve seçme bandı, yıkama kurutma elavatörleri bulunduğunu kaydetti.

Hatay Valiliği ve DOĞAKA işbirliği ile kurulan tesis detayları hakkında bilgiler veren Yayladağı Belediye Başkan Yalçın “Ürün kurutma, şoklama ve saklama faaliyetleri için tesisin aktif olarak çalışmalarına devam ediyoruz. Yayladağı Belediyesi bünyesine ait olan tesisimizde amacımız; bölgede hem istihdamı arttırma hem de bölgede yetiştirilen ürünleri yurtiçi ve yurtdışı pazarına sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İGC yönetiminden Üstün’e ‘Hayırlı olsun’ ziyareti… İGC yönetiminden Üstün’e ‘Hayırlı olsun’ ziyareti…

“YAYLADAĞI ÇİLEĞİ CİPSİ”

DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK

Raf ömrü, boyutu ve aromasıyla talep gören Yayladağı çileği cipsi, önümüzdeki günlerde Dünya pazarında yerini alacağı kaydedilen İşleme Tesisinde bölgenin en çok tercih edilen ve tüketilen ürünü olan Çileğin kurutma işlemine de başlandığı, cipsin ise, Yayladağı Kadın Kooperatifi üyeleri tarafından hazırlandığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim