Beş yıl atıl kaldıktan sonra Restorasyon çalışmaları da tam 5 yıl süren tarihi bina, yapılan düzenlemeyle İskenderun Yeni Hükümet Konağı haline getirildi.

30 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 15.00’te Hatay Valiliği tarafından düzenlenen törenle hizmete girecek. Yeni Kaymakamlık binasının açılışına tüm İskenderun halkı davet edildi.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan ‘Tebrikat Töreni’ de yeni binada yapılacak.

 

İskenderun Kaymakamlığı da yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın uhdesinde, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun talimatlarıyla ve Hatay Valimiz Sn. Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay Milletvekilimiz Sn. Abdulkadir Özel ve Kaymakamımız Sn. İskender Yönden'in işbirliği ve koordinasyonuyla, restorasyon iş ve işlemleri tamamlanan İskenderun Yeni Hükümet Konağı (Eski Adliye Binası)’nın 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 15.00'da Hatay Valiliği tarafından tertip edilen tören eşliğinde açılışı yapılacak olup, söz konusu açılış törenine tüm halkımız davetlidir. Ayrıca, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı kapsamında 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 10.00'da icra edilecek olan TEBRİKAT TÖRENİ de İskenderun Yeni Hükümet Konağında gerçekleştirilecektir. İskenderun başta olmak üzere ülkemize ve kadirşinas milletimize hayırlı olsun”

Editör: TE Bilisim