Erzin Kaymakam Vekili Osman Demir'in başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, bazı mahallerindeki Osmaniye bağlantı yollarının kapatılması yönünde değerlendirme yaptı.

Alınan kararda ise Hatay Erzin-Osmaniye - Adana illerine sınırı bulunması nedeniyle kontrolün sağlıklı yapılabilmesi amacıyla ilçenin Osmaniye ili ile bağlantısını sağlayan yolun Gökdere Mahallesi Hatay sınırı bitiş levhasının bulunduğu noktada yolun toprakla kapatılarak araç giriş - çıkışlarının kapatıldı.  

İlçe sınırları içinden geçen D-817 Karayolunun Osmaniye - Hatay istikametinde kısık mevkii de yolun sol tarafında kalan eski Adana Yolu olarak adlandırılan yolun da toprakla kapatılarak araç giriş ve çıkışlarına kapatılmasına karar verildi.

Karara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin ceza kanunun 195'inci maddesi kapsamında gerekli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verildi" denildi.

Alınan karar doğrultusunda, Erzin'e bağlı Gökdere Mahalle ve Osmaniye'ye bağlı Akyar Köyü üretici vatandaşların mağduriyeti göz önünde bulundurularak, jandarma eşliğinde Karayolları ekipleri araç sürücülerinin dikkatini çekmek ve yolun kapalı olduğunu belirtmek amacıyla levhaları dikerek yol trafiğe kapatıldı.

Editör: TE Bilisim