Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde yeni sezon başlıyor Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde yeni sezon başlıyor

Adil Coşkuner/Erzin

Emekli öğretmen Mustafa Ertaç’ın gözetiminde Atatürk Parkında oluşturulan Kütüphane için hayırseverlere duyuru yapıldı. Kısa sürede birçok yerden temin edilen kitaplar kütüphanenin raflarında yerini aldı.  

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu vatandaşların daha çabuk ulaşacağı kentin merkezi yerinden oluşturulan halk kütüphanesine kitap bağışları sürüyor. Kütüphaneni açılışında katkıda bulunan emekli öğretmen Mustafa Ertaç ile kitapsever Aybuke Gökçe de kütüphaneye bağış yapılan kitaplarını tasnifine yardımcı oluyor.

Emekli eğitimci Mustafa Ertaç, oluşturulan kütüphaneye kitap bağışında bulunan İstanbul valisi Ali Yerlikaya’ya, gazeteci Güler Seydalioğlu’na, Ankara’dan Ali Rıza Yarar’a, Erzin halkına teşekkür ederek “Erzin insanı duyarlı, insanlar. Almanya’da yaşayan okul arkadaşım, Emine İnce 500 dolar göndererek 600 kitap almamızı sağladı. Yapılan bağışlarla kısa sürede şu anda kütüphanemizde kitap sayısı 6 bine ulaştı” dedi.

Adalet Ön lisans mezunu Aybüke Gökçe de, bir Erzinli olarak açılmakta olan kütüphaneye, kitapsever olarak gönüllü yardımcı olmak üzere geldiğini ifade ederek “Erzin’imizde kütüphanemiz maalesef şehir merkezinden uzağa taşındı. Otobüsle gitmemiz gerekiyor, ulaşımdan dolayı sık gidemiyoruz, belli saatlerden sonra da ulaşım da mümkün olmuyor. Bu yüzden Erzin Belediyesi, çok sağolsun biz kitaplara ulaşabilelim diye, merkezi yerde parkın içerisine bir kütüphane oluşturmaya karar vermiş, ben de bunun için yardımcı olmaya geldim. Kitapların temininde, tasnifinde amatörce elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim