Adil Coşkuner/Erzin

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Küçük sanayi sitesi Kooperatifi Başkanı İrfan Bila ile birlikte yeni küçük sanayi sitesinin yapılacağı alanda başlatılan zemin etüt çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Elmasoğlu başkan seçildikten sonra Erzin’in kanayan yarası küçük sanayi sitesinin yapılmasıyla ilgilenmeye başladıklarını belirterek “Çünkü şehrimizin tam ortasında kalan ucube diyebileceğimiz, Erzin’imize yakışmayan, ortaçağdan kalma bir görüntüye sahip sanayi sitemizin biran önce modern bir yapıya kavuşması gerekiyordu. Bizden önceki belediye başkanlarımız da başlangıçlarıyla beraber, Sanayi sitesinin çalışanlarıyla sayın başkanımızla ve oranın yönetimiyle bir araya geldik, bu işi nasıl çözümleriz, onun arayışları içerisine girdik” dedi.

24 MİLYONLUK KREDİ ONAYLANDI

Küçük sanayi sitesi başkanı ve yönetimiyle belediye başkanı seçildiği günden buyana yaptıkları altıncı toplantı olduğunu vurgulayan Başkan Elmasoğlu “Bizler belediye olarak öncü rolümüzü üstelendik. Tüm esnaflarımızla beraber ortak noktaya gelmiş olduk. Daha sonra Bakanlık, Ankara nezdinde, bölge milletvekillerimizle, küçük sanayi sitemizin başkanı ve yönetiminin görüşmeleri akabinde de Erzin’imzin küçük sanayi sitemizin 24 milyon 400 TL’lik kredi onaylaması yapıldı” diye konşutu.

İHALE 2021 MART’TA

Bir hafta önce de Ankara nezdindeki girişimlerin neticesinde de buranın ihalesinin 2021 Mart ayında inşallah yapılacağına dair sözler alındığının altını çizen Başkan Elmasoğlu “Ki, resmiyete de bindi zaten. İnşallah ihaleden sonra da bir buçuk iki sene, belki de çok daha az sürede buranın da inşaatının bitmesiyle beraber hem küçük sanayi esnafımız, hem halkımız modern bir küçük sanayi sitesine kavuşacak, hem de çayın kenarında halkımız için spor yapabileceği, sosyal donatıların olacağı, halkımızın nefes alacağı alanlara dönüştüreceğiz. Bir buçuk iki sene içerisinde biz burayı tamamlayıp, Erzin’in kanayan en önemli yaralarından biri küçük sanayi sorununu da çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.

Erzin Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı İrfan Bila da, her zaman yanlarında olan Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu’na verdiği destekten dolayı şahsı ve esnafları adına teşekkür etti.    

 

 

Editör: TE Bilisim