Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği 15 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Erzin’e bağlı kırsal alanda bulunan 10 yerleşim yerinin muhtarı ile Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu bir araya geldi.

 

Mahalle Muhtarları ilçe belediyesine dilekçeyle Kırsal Mahalleye dönmek istediklerini belirtmeleri üzerine, Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu 10 mahalleyi içeren bilgilendirme toplantısını Kızlarçayı halkıyla gerçekleştirdi.

 

REFERANDUMA GİDİLECEK

Yerleşim yerlerinin 'Kırsal Mahalleye' dönülmesi halinde avantajlar ve dezevantajlarının masaya yatırıldığı istişare toplantısında Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu "Büyükşehir Yasası ile köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri için çıkan yasa gereği Kırsal Mahalleye dönme hakkı doğmuştur. 10 mahalle halkı ile uygun zamanlarda toplantı gerçekleştirip akabinde EVET-HAYIR için referandum yapacağız. Bu sonuçlardan sonra kendi meclisimizde karar alıp Büyükşehir Meclisine sunacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim