Türkiye Barolar Birliği Başkanını 36’ıncı Olağan Genel Kurul’da mevcut Başkan Metin Feyzioğlu‘nun kaybettiği seçimde Türkiye Barolar Birliği’nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu.

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Adalet eski Bakanı, avukat Sadullah Ergin, Barolar Birliğindeki değişimin barolardan gelmiş olan delegelerin tercihi olduğunu ifade ederek “Hayırlı olsun demek durumundayız. Tabii burada önceki başkan Sayın Feyzioğlu'nun Son yıllarda takınmış olduğu tutum. Türkiye'deki baroların birçoğu tarafından olumlu karşılanmadı” dedi.

 

“YAPAMAYAN GİDER!”

Doğal olarak demokratik bir mekanizma ile de Barolar işleyişi sağlıklı bulmadığı için sandıkta yönetimi değiştirdiğini vurgulayan Ergin “Güvenoyu vermedi. Demokrasinin özünde bu var zaten, yapamayan gider, yapacağını ümit ettiğini taşırsınız. O da yapamazsa o da gider. Başka bir seçenek değerlendirilir. Bu açıdan toplumsal talepleri yargı camiasının avukatlık camiasının taleplerini yeterince karşılamadığını düşündüğü bir başkanı değiştirmesi son derece normal bir sonuç” diye konuştu.

Bahadırlı “Arsuz’da hizmetsizliğe son vereceğiz” Bahadırlı “Arsuz’da hizmetsizliğe son vereceğiz”

 

Editör: TE Bilisim