ERC tanıtım ofisinde Gazetecilerle bir araya gelen ERC Ercan Grup Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Ercan, Takas Center Yöneticisi ve İnşaat Yüksel Mühendisi Mehmet Kıraç, Takas Center ve ERC towers proje danışmanı Recep Mıhçakan bölgeye kazandırılacak yeni rezidans ile ilgili bilgiler paylaştı

Tanıtım toplantısında konuşan Proje danışmanı Recep Mıhçakan, İskenderun’un en güzel yerinde, Çay Mahallesinde Mete Aslan Bulvarı, şehir merkezi, TCDDY ve denizi kapsayacak geniş bir açıyı gören bir noktada yer aldığını vurgulayarak “Her katta üç dairemiz var, toplam 180 metre kare bürüt, net 173 m3 olacak şekilde dairelerimiz. Toplam 16 kat, 4 işyeri, 2 bin 116 m3 bir alanımız var, yeşil alan, sosyal tesisler ve araç parkı olarak değerlendirdik. Teme atma aşamasındayız, 30 aylık bir sürede tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.  

ERC Towers’ın satış danışmanlığın üstlenen Takas Center yöneticisi ve İnşaat Yüksek Mühendisi Mehmet Kıraç ise öncelikle bu projede zemin iyileştirme uygulandığını belirterek “Malum İskenderun’un zemin durumu sıvılaşmaya çok müsait. Sıvılaşan zeminlerde de jet grout çalışmaları uygulanır ve doğru yöntemdir. Statik projesi çizilirken tamamen bugünkü deprem yönetmeliğine göre 140 cm bir radya temel uygulaması var, su basman seviyesine kadar ekstra bir yöntemle performans beton uygulaması yapılacak. Şu anda inşaatımız başladı. Ayrıca her cephesinde bir daire gelecek şekilde yapı planlandı” diye konuştu.    

ERC Ercan Grup Yapı Aş Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Ercan ise yapılacak binanın tamamı insanların huzur ve güvenliğine yönelik olarak tasarlandığını ifade ederek “Binalarda daireler arası ses ve dış cephe (Sıcak-soğuk) izolasyonu sayesinde ısı ve ses geçişi olmayacak. Projemizde arıtma sistemimiz de bulunuyor, içme ve diğer kullanma suları dairelere arıtılmış bir şekilde verilecek. Biz burada Rezidans sistemini İskenderun’a getirmek istiyoruz. İstanbul gibi büyük kentlerdeki en iyi reziadnslarında ne görüyorsanız daha iyisini buz burada hizmet olarak sunacağız” şeklinde konuştu.    

Editör: TE Bilisim