Dr Ferit Teşekkür Dr Ferit Teşekkür

İskenderun Devlet Hastanesi Acil servisine halsizlik ve baş ağrısı şikayetiyle getirilen 44 yaşındaki Hasta Ö.K., enfeksiyon olabileceği şüphesiyle yatışı yapıldı. Hastanın çekilen filmlerinde beynin merkezinde tümörle uyumlu kitle tespit edildi. Yatışı yapıldıktan hemen sonra durumu daha da kötüleşen ve şuuru kapanarak entübe olan hasta, kesin tanı konulmak üzere ameliyata alındı. Ameliyatta beynin merkezinden parça alınan hasta, ertesi gün şuuru açılıp kendine gelmesi üzerine servise alındı.

İskenderun Devlet Hastanesi’nde görevli Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Osman Dönmez, hastanın tedavi sürecinin sürdüğünü belirterek kesin tanı için patoloji sonucunu beklediklerini söyledi.

Beyin merkezinde tespit edilen tümörle uyumlu kitle için böyle bir müdahaleyi ilk kez başarıyla gerçekleştirdiklerini aktaran Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Osman Dönmez, “Beynin özellikli bir bölgesi olduğu için burada öncellikle hedefimiz tanı koyacak şekilde parça almak olduğu için hastaya o şekilde yaklaştık. Burada beyin dokusu geçilerek de tümöre ulaşılıp, parça alınıp, biyopsiye yollanabilirdi; yalnız bu aşamada geçtiğimiz yerlerde beyne hasar verme riski bulunuyor. Biz beynin üst orta noktasından dokulara zarar vermeden, beyin lobun arasından geçip tümöre ulaşmayı hedefledik. Hastaya ve beynin dokularına zarar vermeden hedefimize ulaştık, parçalı almayı başardık. Sıkıntıyla karşılaşmadan hastamızı taburcu ettik” diye konuştu.

Teknolojik donanım ve altyapısı sayesinde, ilçe hastanesi olmasına rağmen oldukça büyük bir merkez ve burada güzel ciddi ameliyatlar yapılabildiğinin altını çizen Dr. Dönmez “Tam olarak teşhis konulmamış, kötüye giden bir hastada işin tedavi edici yönü başka bir nokta, bir de işin teşhis yönü de bu hasta için... Biz bu hastada aldığımız patoloji örneğinin değeri, hastanın hastalığını teşhis etmek, buna yönelik tedavisini sağlamak aslında, bu da çok önemli hasta için. Tabi şuurunun açılması, servise alınabilecek vaziyete gelmesi de çok değerli bir şey, hasta yakınları ve bizim açımızdan da mutluluk verici” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim