Belediye Kültür Sarayında düzenlenen Öğretmenler Günü Kutlama programına katılan ve 2021 yılı içerisinde emekliliğini hak ederek ‘Hizmet Şeref Belgesi’ ile onurlandırılan emekli öğretmenler, günün anlam ve önemine yönelik duygularını dile getirerek mesleğe yeni başlayan meslektaşlarına birkaç tavsiyede de bulundu.

 

Program öncesi, görüşlerini aldığımız, emekli öğretmenlerimizden Ahmet Benli, öğretmenlik mesleğini 42 yıl gururla yaptıktan sonra emekli olduğunu ifade ederek; “42 yıl İskenderun’da çalıştım. Şanslarımdan biri kendi mezun olduğum lisemde göreve başlamaktı. 42 yılsonunda emekli oldum. Öğretmenler Günü tüm öğretmenlerimize kutlu olsun. Özellikle genç öğretmenlerimizden şunu dilerim, maddiyatla bakarlarsa bu işin sonu gelmez. Öğretmenlik kendini her şeyiyle bu mesleğe adamaktır. Ben bugün 42 yıl sonra dahi ilk göreve başladığım günkü heyecanla bugün şeref madalyamı alıyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. Heyecanla şeref madalyamı alıyorum” dedi.

Öğretmenlik mesleğinin kutsallığından söz eden emekli öğretmen Ali Arıkoğlu; “Ben 42 yıl çalıştım ve sonra emekli oldum. Genelde İskenderun’daki okullarda çalıştım. 8 Yıl Payas Endüstri Meslek Lisesinde çalıştım. Öğretmenler Günü başlangıcı 1980 yılıdır, benim göreve başladığım yıl kutlanmaya başlandı. Öğretmenlerin anılması kadar güzel bir şey yok. Öğretmenler ülkemizin geleceğindeki insanları yetiştiren emekçilerimizdir. Meslektaşlarımızın mutlu olması geleceğin iyi olması anlamına gelir. Ben bu vesileyle tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Gününü kutluyorum” diye konuştu.

İskenderun Endüstri Meslek Lisesinden emekli olan Alaattin Kızılkaya da; “44 yıl öğretmenlik hayatımdan sonra Şubat ayında emekli oldum. İnsan yetiştirmek çok ayrıcalıklı bir görevdir. Yüzlerce binlerce öğrenci yetiştirdim. Diyarbakır Endüstri Meslek Lisesinde başladığım görevim 1980’den bu yana İskenderun Endüstri Meslek Lisesinde sona erdi. öğretmenlik bitmez, hayat boyu devam eden bir görevdir. Bu vesileyle başta, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimiz, Atatürk ilkelerinden ayrılmadan, kendi vicdanları ve yeteneklerini öğrencilerine ne kadar yansıtırlarsa memleketin yükselmesine ve geleceğe yönelik çok doğru işler yapmış olurlar” şeklinde konuştu.

Son olarak Öğretmenler Günü ile ilgili görüşlerini aldığımız İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da; “24 Kasım 1981 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün doğumunun 100. yılında Başöğretmen ilan edilmesiyle kutlanmaya başlayan Öğretmenler Gününün bu yıl 40. yılını idrak ediyoruz. Gelecek nesillere ışık tutan tüm öğretmenlerimize, fedakarca davranışlarından, özverili çalışmalarından dolayı önce ilçemizde ve ülkemizde görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. İskenderun’da yaklaşık olarak 130’un üzerinde okulumuz mevcut. Yaklaşık 3700’e yakın da eğitim emekçimiz var. Tüm öğretmenlerimize fedakarca çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

LGS merkezi sınav başvuruları isteğe bağlı yapılacak LGS merkezi sınav başvuruları isteğe bağlı yapılacak

 

Editör: TE Bilisim