Güngör, EYT kazanılmış bir haktır. Bu konunun artık ülke gündeminden çıkartılması gerektiğini ifade ederek yapılacak olan çalışmalardan umutlu olduğunu bu mağduriyetin giderilmesinden mutlu olacaklarını belirtti.

Son zamanlarda gündemde bazı meslek guruplarının  ağır sanayi kapsamına alınacağını ve yıpranma hakkı elde edeceklerine dair duyumlar aldıklarını belirten Güngör,” Bu iş kollarının başında 1700 derece ateşin karşısında çalışan Metal sektörünün olması gerektiğini bu konuda gerekli çalışmalar yapıyoruz. Mesleki ve çıraklık eğitiminin sigorta başlangıç tarihlerinin emeklilikte baz alınması, bu durumda EYT de zaten yıl sorunu asgari seviyede kalacak. Buda sorunun çözümüne katkısı olacaktır. ”şeklinde konuştu.

Artan enflasyon ve hayat pahalılığına dikkat çekerek asgari ücretin insanca yaşanabilir makul bir seviyeye yükseltilmesi  gerektiğinin altını çizen Güngör, Hak iş  konfederasyonu olarak diğer işçi konfederasyonları ile ortak çalışma yaptıklarını söyledi.

Güngör, ayrıca emekçilerin ve bölgenin sorunlarını her platformda dile getirdiklerini ,bu sorunların çözümü için; siyasi, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalıştıklarını açıkladı.

Editör: TE Bilisim