Erzin’in en önemli mesire yeri olan, geçmişte belediye tarafından kurulan bölgenin ilk ve tek küçük çaplı hayvanat bahçesi de bulunan Şahin Tepesi, güzel günlerini geride bırakıp uzun süre kaderine terk edildi. Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğüyle temasları sonucu, uzun yıllardır kaderine terk edilmiş olan Şahin Tepesi mesire yerini Tabiat Parka dönüşümünü sağladı. Geçtiğimiz aylarda Erzin Belediyesi, Şahin Tepesi Tabiat Parkının düzenlenmesiyle ilgili 5.200.000 TL+KDV Bedel ile ihale sözleşmesi imzaladığı Adana Firması Poyraz İnşaat, proje çalışmalarına başladı. Mesire yerinde çeşitli sosyal donatılar, yürüyüş yolları, oturma yerleri gibi birçok çalışma sürüyor.

Bugün öğle saatlerinde Belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri, siyasi parti ilçe başkanları, yöneticileri, muhtarlar, daire müdürleri ile Şahin Tepesi Tabiat Parkına giden Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu çalışmaların geldiği aşama konusunda bilgi verdi.

 

Bu arada aynı alan içerisinde 500 bin TL DOĞAKA desteği kabul edilen Kır Kahvesi’nin de yapılacağını belirten Başkan Elmasoğlu, “İhalesi yapılan çalışmaların tamamlandığında kent halkıyla birlikte Şahin Tepesi Tabiat Parkının açılışını yapacağız. İlçemize çok güzel bir yaşam alanı kazandırmış olacağız. Burası Tabiat Park olarak gerçekten bölgenin cazibe merkezi haline gelecek, ilçe halkı adına artı dönüşler olacağını düşünüyorum” dedi.     

Öntürk koltuğu Ş. Eymen Kayhan’a devretti Öntürk koltuğu Ş. Eymen Kayhan’a devretti

 

Editör: TE Bilisim