Hatay'da uzun süredir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yaptıktan sonra Emekli olan, Mütevazi kişiliğiyle çevresinde sevilen Hasan Eliaçık’ın vefatı başta ailesi olmak üzere sevenlerini derinden üzdü, yasa boğdu.

Tabutu Antakya Mezarlık Kompleksine öğle saatlerinde getirilen merhum Eliaçık’ın cenaze merasiminde Akedemi Hastanesinde ve evinde tedavi gördüğü esnada kendisiyle ilgilenen doktorları, hemşire ile sağlıkçılar da hazır bulundu.

Cenazeye Ailesi, yakınları Eski Çalışma ve güvenlik Bakanı Nihat Matkap, Ticaret ve Sanayi Bakanı Fuat Çay, Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Eski Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Makine ve HBB ikmal Daire Başkanı Ahmet Dolgun, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Antakya ve Defne İlçe Örgütü, Çevre ilçelerden gelen Sevenleri ve Partililer katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin omuzlarında toprağa verileceği kabristana kadar götürülen merhum Hasan Eliaçık gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Eliaçık ailesinin taziyeleri merhumun ikamet ettiği Turunçlu Mahallesi Ziyaret Sokak Nihat Akçay Apt. Önü, Aşiyan Kafe-Yüzme Havuzu sokağında kabul edeceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim