Buluttepe 390 Sokak, Camii arkasında ikamet eden Derya İlhan derme çatma evlerinde uzun yıllar elektrik aboneliği alamadıkları için izin alarak camiden çektikleri elektriği, kaçak muamelesi uygulanarak kesilmesiyle üç çocuğuyla perişan olduğunu söyledi.

 

Bir süre önce eve polis ve TEDAŞ görevlilerinin geldiğini elektrik olmadığı için camiden kablo çekip dolabını öyle çalıştırmak zorunda kaldıklarını, ancak şikâyet üzerine ekiplerin gelip kestiğini ifade eden anne Derya İlhan “Bu evi kendi imkânlarımız ve ailemin desteğiyle güçlükle yaptık. Oturum iznimiz olmadığından sayaç bağlatamıyoruz. Mahallede birçok evin bizimki gibi oturma izni yok, zaten yokluk içerisindeyiz, eşim pandemi dönemi çalışamıyor, iş bulabilirse kırk kanat geçinebiliyoruz. Ben yetkililerden evime elektrik aboneliği verilmesini istiyorum” dedi.

 

Derha İlhan’ın annesi Zöhre Esetekin de kızının ve torunlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekerek “Evde elektrik yok! Bu nedenle hepsi perişan torunlarım da çok sıkıntı yaşıyor. Okula giden torunum elektrik olmadığından dolayı EBA’ya giremiyor, çok zor durumdalar. Devletimiz Suriyeliye her türlü yardımı, desteği veriyor, bize de yardımcı olsunlar, iyi kötü başlarını sokacak bir evleri oldu, ancak oturma ruhsatı olmadığı için abonelik verilmiyor. Bu çocuklar elektriksiz perişan mı kalsınlar, bizim elimizden ancak bu kadar geldi. Devlet büyüklerimizden bu konuda yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim