Eğitimci yazar Matematik öğretmeni Murat Büyükburç Ara tatil uygulamasında olunan bu sürecin öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılanırken peki, veliler öğrencilerle aynı düşüncede mi? sorusuna yanıt aradı.

 

Yeni tecrübe edilen bu sürecin kimileri için avantajlı, bir süreç olduğunu, kimileri için olumsuzluklarla dolu olduğunu belirten Murat Büyükburç “Aslında bardağın neresine bakarsan orasını görürsün. Dolu kısmı gören puan toplarken boş kısma bakan puan kaybetti” dedi.

 

Bu tatilin öğrencilerin sadece ders çalışıp eksiklerini kapatacakları bir süreç olmaktan artık çıktığına işaret eden Matematik öğretmeni Murat Büyükburç “Olaya sadece bu mantıkla bakmak çok demode oldu. Kendilerine yapacakları yatırım için bir fırsat artık bu tatil. Soru çözümü ve eksik konuların tamamlanması dışında kişisel gelişimlerine katkı sunacak, yeteneklerini ortaya çıkartacak çalışmalarda yer almaları, kendileri ile birlikte etrafındakileri de daha yukarıya taşımalarını sağlayacaktır. En çok zaman geçirdiğimiz beş kişinin ortalamasıysak eğer bu ortalamayı yükseltmek için çaba haline girmemiz gerçektir. Artık devir “Kendine iyi bak” devri değildir. Baktın mı herkese iyi bakacaksın” diye konuştu.

 

Bilgiye ulaşmanın kolay olduğu bu dönemde interneti oyun oynamak yerine araştırma yapmak adına kullanma en büyük istek olması gerektiğini kaydeden Büyükburç şunları söyledi: “Küçük yaş gruplarının deneyler yaparak, hayal güçlerini arttıracak kitaplar okuyarak zamanlarını değerlendirmeleri tatil döneminin verimli çalışmaları olacaktır. Eğlenerek öğreneceğimiz, eksiklerimizi kapatıp netimizi ve notumuzu yükselteceğimiz, bedenimizle birikte ruhumuza katkı sağlayacak sağlık dolu şahane bir tatil diliyorum”

Editör: TE Bilisim