Eğitim gördüğü yıllarda kitaplarını büyük şehirlerde bulabildiği için sıkıntılar yaşayan emekli emniyet amiri aynı zamanda İskenderun’da eğitim camiasının yakından tanıdığı Fatih Yalçın’ın babası Faik Yalçın, İskenderun Gençlik Merkezi’nde 100 m2 büyüklüğündeki odayı, yaklaşık 2 bin kitap, öğrencilerin kullanabileceği EBA destekli bilgisayarlarla donatarak kütüphaneye çevirdi. 

 

Yıllar öncesinde eğitime destek vermek amacıyla hayaller kuran emekli emniyet amiri Yalçın, bağışladığı kütüphaneyle mutlu olduğunu belirterek “Şu dünyada geride bırakabileceğim eğitimin neferleri üç çocuğum ve bu kütüphanedir. Uzun yıllar bu hayallerimi gerçekleştirmek için çalıştım. Bu hayali gerçekleştirdiğim için çok mutlu ve huzurluyum” dedi.

Faik Yalçın, okudukları dönemlerde kitap bulmakta zorlandıklarını dile getirerek, “Bizler kitap bulmakta zorlanan bir dönemde eğitimimizi aldık. Zor oldu ama ülkeye biraz olsun faydamız dokunduysa ne mutlu bize. Ben okumaya aşık biriyim. Bu duygularımla hareket ederek üç evladımı öğretmen olarak yetiştirdim. Hayal ettiğim ve hayata geçirmeyi başardığım bu kütüphaneden de geleceğin idarecilerinin faydalanacak olması beni ziyadesiyle mutlu edecektir. Burada sadece kitap yoktur, teknolojik buluşlara imza atılacak bir merkez görevi de üstlenecektir” diye konuştu.

 

EĞİTİME DESTEK VERİN

Sözlerinde varlıklı insanların sürekli eğitime destek vermesi çağrısında da bulunan Faik Yalçın “Bizim geleceğimizin inşası ancak ve ancak eğitimle olur. Donanımlı, bilgi birikimli gençlere büyük ihtiyacımız vardır. Geleceğimizi bilgiyle yüklersek bu güzel vatanımız daha güçlü, daha müreffeh ve çağlar üstü olacaktır. Bunu gerçekleştirmenin yolu da eğitime destek vermekle mümkündür. Hayırsever vatandaşlarımızdan eğitime katkı sağlamaları büyük önem taşımaktadır. Eğitimli insan yararlı insandır. En tehlikeli şey cehalettir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim