Sorunlarının daha öncede basında yer aldığını, ilgililerin harekete geçtiğini, ancak çözüm bulunamadığını belirten Suçıkağı Mahalle sakinlerinden Hanifi Bulut “Elektrik voltajı 120’ye kadar düşüyor. Delili, ispatıyla karşımda ve geçen yıl yine medyaya yansıttık, medya aracılığıyla 8 ay içerisinde yapılacak dendi, yapılmadı. Zarflarımız ellerimizde, bunları biz kendimiz göndermiyoruz, bunu TOROS Elektrik gönderiyor. Biri geçen yıl diğeri de yeni geldi. CİMER’i tanımıyorum diyor! İskenderun Hatay TEDAŞ sorumlusu” diye konuştu.

Tek sorunlarının enerji akımının 120 voltaja kadar düşmesi olduğunun altını çizen Mahalle sakini Hanifi Bulut “Bulaşık makinası, çamaşır makinası, buzdolabım çalışmıyor. Geçen yıl buzdolabımın motoru yandı, TOROSLAR bana cevap yazdı, ‘O anda voltajınız tamamdır’ diye. Şu anda benim buzdolabım çalışmıyor. İşte ispatım elimde 122 volt! Kayıt yaptırdım inanmıyorlar. 220 olması gerekiyor. Ben şu anda çamaşır yıkayacağım, hem de eski usulle tokaçla! 1980 öncesinin çamaşırını yıkayacağım. Yazık günah bize! Çamaşır makinamız olup da, düşük voltaj yüzünden çamaşırı tokaçla yıkamak zorunda kalıyoruz. İşte 2021 yılındayız, manzara bu!” dedi.  

Mahalle sakini Durdu Bulut da bu sorunu defalarca Hanifi Bulut ile birlikte gerekli yerlere bildirdiklerini vurgulayarak “Bizim sözümüzü dinleyen yok! Kimse kaile almıyor. Elektrikli aletlerimizi sırasıyla çalıştırmaya başladık. Buzdolabını çekiyoruz, bulaşık makinasını çalıştırıyoruz. Bulaşık makinasını çekiyoruz, çamaşır makinasını çalıştırıyoruz. Bu rezillik şu 2000’li yıllarda nerede görülük! Türkiye’nin neresinde görülük? Şehir merkezine 7-8 Km uzaklıkta bir yer burası. İki ayda bir sayaç okumaya geliyorlar, iki gün geciktir, elektriğini kesmeye geliyorlar” şeklinde konuştu.

Düşük voltaj yüzünden çamaşır makinası, buzdolabı yanan Mahalle sakinlerinden Ahmet Tekerek de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve tüm yetkililere seslenerek bu elektrik sorunlarının biran önce çözümlenmesini istedi.

 

Editör: TE Bilisim