Merkez bünyelerinde verilen kurslar hakkında bilgiler aldığımız İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Durur, sadece merkez binalarında kursların devam etmediğini, talebe göre uygun yer bulunması halinde her mahallede kurs açabildiklerini kaydetti.

 

Halk eğitim merkezlerinde genel olarak şu anda 3786 adet kurs modülü olduğunu ifade eden Müdür Bekir Durur; “Halkımızın ihtiyaç duyduğu, talep gördüğü her alanda kurslarımızı açıyoruz. Genellikle halk eğitim, biçki dikiş kursu, spor kursları diye anılıyor halbuki gerçekten öyle değil. Birçok alanda halkımıza, insanlarımıza istihdam sağlayan kurslarımız çok fazla. Buradan edindikleri bilgilerle, aldıkları belgelerle gidip birçoğu kendi işyerini açmakta, yanında da birçok insanı çalıştırmaktadırlar. Bu anlamda halkımıza hizmet vermekteyiz” dedi.

 

Kurs sayılarının ve kurslarına taleplerin oldukça fazla olduğunu belirten Durur; “Şu an itibarıyla ilk 3 aylık süre içerisinde sistemimizde şu anda faaliyet gösteren 596 açık kursumuz var ve bu kurslarımızda 7300 vatandaşımız eğitim görmekte, sertifika almaktadır. Talebe göre de kurslarımızı açıyoruz. İsteyenler 12 kişiyi bulmaları karşısında bize müracaat ediyorlar, almak istedikleri eğitim eğer modüllerimizde varsa, değerlendiriyoruz, kurslarımızı açıyoruz” diye konuştu.

 

Ramazan ayında olmamızdan ötürü Kur’an Okuma kurslarına ağırlık verildiğini de kaydeden Durur; “Kurslarımız çok çeşitli. Şu an Ramazan ayı içerisinde olmamız dolayısıyla, bakanlığımızın talebi doğrultusunda, daha çok Kur'an okumak, Kur'an öğretme gibi kurslarımıza ağırlık veriyoruz. Vatandaşlarımıza da buradan duyurmak istiyoruz. Mahallelerindeki camilere gidip ben Kur'an okumayı öğrenmek istiyorum diye müracaat edebilirler. Her mahallede bir öğretmen görevlendiriyoruz. Bu kurslarımızın en büyük özelliği de halk eğitim merkezimizin binasında değil vatandaşlarımızın bulunduğu mahallelerde açıyor olmamız. Yer, zaman, sınır, uzaklık önemli değil bizim için. Nereden talep gelirse orada değerlendiriyoruz ve öğretmenimizi bizzat ayaklarına gönderip orada kurslarımızı açıyoruz. Bütün kurslarımızı talep gelen her mahalleye uzak, yakın ayırt etmeden hizmet götürmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan veya mahalle muhtarlarımızdan şunu rica ediyorum, özellikle mahallelerinde boş buldukları apartmanların altındaki taziye evi olabilir boş alan olabilir, köylerimizde kullanılmayan okullarımız olabilir, kurs açılabilecek herhangi bir mekan varsa bize talepte bulunabilirler. Uygun alanı bulduğumuz an kurslarımızı açabiliyoruz. Hizmet ayaklarına kadar gidiyor” şeklinde konuştu.

Uluslararası Eğitimde 'Yükseliş'te... Uluslararası Eğitimde 'Yükseliş'te...

 

Kurs sonunda verilen sertifikaların geçerliliklerinden de söz eden Durur; şunları kaydetti: “Birçok sertifikamız uluslararası da geçerli. Daha çok mesleki kurslara yöneliyoruz. Mesleki kurslarda öğretmenlerimiz eğitimlerini verdikten sonra belirli saatlik üzerinde kurs sertifikalarını toplayıp bunlarla ilgili çıraklık eğitim merkezine gidip ustalık belgelerini alıyorlar ve akabinde bu ustalık belgeleri ile işyeri açabiliyorlar. Bu yıl ilk defa gerçekleşti, birçok aşçılık kursu alan, sadece sertifikalarla müracaat edip devlete kadrolu aşçı olarak atanan kursiyerlerimiz var. Bundan dolayı da halk eğitim olarak gururluyuz. Belgelerimizin bu anlamda iş görüyor olması, kurslarımızın vatandaşlar açısından da büyük rağbet görmesine neden oluyor”

 

Editör: TE Bilisim