Bitki yetiştirmek  bu hastalıklara iyi geliyor Bitki yetiştirmek bu hastalıklara iyi geliyor

Uzun yıllardır muayenehanesinde hasta kabulünde bulunan Dt. Lütfi Güler, iki hekimle birlikte kurduğu ağız ve diş sağlığı yeni polikliniğinin kapılarını hastalarına açtı. İskenderun belediyesi hizmet binasının yanında bulunan polikliniğin hijyen önceleyen daha ferah bir ortama sahip olduğunu belirten Dt. Güler polikliniklerinde şu anda Şeyda Kırsaç’ın hasta kabulüne başladığını, Mustafa Aksoy’un da kısa süre sonra bünyelerine katılacağı bilgisini verdi.

 

Diş Hekimi Güler, diş ve ağız sağlığının çok önemli olduğunu ve ihmale gelemeyeceğine vurgu yaparak “Üzülerek söylemem gerekiyor ki, diş ve ağız sağılığı konusunda önem gösterildiğini söyleyemem. En azından altı ayda bir ağız ve diş kontrolünü yaptırmamız gerekiyor. Bu kontroller, daha ciddi hastalıkların yaşanmamasına engel olacaktır. Rutin olarak dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Bu alışkanlık çocuk yaşlarda edinmelidir” dedi.

 

Kentte gerek özel gerekse hastanede görev yapan meslektaşlarının diş sağlığı konusunda önemli bir sorumluluk üstendiğinin altını çizen Güler “Diş sağlığı konusunda hekim arkadaşlarımız çok çaba sarf ediyorlar. Gerek bizim gibi özel, gerekse Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görevli hekimlerimiz büyük bir mücadele veriyorlar. Hekimlerimiz bunları yaparken vatandaşlarımız da rutin bakımlarını uygularlarsa meslektaşlarımıza yardımcı olurlar diye inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim