Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 27. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 8 bin aday öğrenci alımını Aralık ayında duyurmasından sonra Dörtyol Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü de, Ekim ayından itibaren ücretsiz kurs düzenledi. Dörtyollu gençlerin ilgi gösterdiği kurslar Badminton Antrenörü Hüsamettin Baykal yönetiminde yoğun bir tempoda sürüyor.

Antrenör Hüsamettin Baykal, 18. dönemden 27. Döneme kadar kesintisiz olarak 6 yıldır devam ettikleri kursun, Aralık ayında da Emniyet Genel Müdürlüğü 27. Dönem POMEM öğrenci alımı ilanına çıktıktan sonra, daha kapsamlı olarak çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi.

Hafta içi 5 gün sabah 09.00’dan akşam 17.00’a kadar 20 grup olarak toplamda 251 gence kurs verdiklerini belirten Antrenör Baykal “Dörtyollu polis adaylarımız 19 Aralık Spor Salonu içerisinde hazırlanıyor. Polis adaylarına eğitimi pandemi kuralları çerçevesinde; tempolu koşu, engelli atlama, ağırlık taşıma, açma germe hareketleri, mekik egzersizleri, kuvvet ve dayanıklılık çalışmaları ile mülakat parkuruna hazırlıyoruz” dedi.

6 yıllık süreçte kurs verdikleri yaklaşık 200 gencin polislik sınavlarında başarılı olduğunun altını çizen Baykal “Bu gururu yaşatan polis arkadaşlara, Dörtyol Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Selçuk Kayhan’a antrenör arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Unutulmamalı ki başlamak için mükemmel olmak zorunda değiliz, fakat mükemmel olmak için başlamak zorundayız. Sınava başvuran fakat mülakata kapsamlı bir şekilde hazırlanma fırsatı bulamayan gençlerimizi Dörtyol Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüzce düzenlenen ücretsiz POMEM kursuna katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Kursiyerlerden Esra Talay ise Dörtyol Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından açılan ücretsiz 27. Dönem POMEM hazırlık kursuna devam ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Antrenörlerimiz eşliğinde pandemi kuralları çerçevesinde, çalışmalarıma devam ediyorum. Hayalimde polis üniformasını giyerek, bu kutsal görevi yapmak var. Bizlere desteğini veren Dörtyol Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüze, Antrenörlerimize teşekkür ederim…”

Editör: TE Bilisim