Kuzuculu Mahallesi Emral Kayası İlkokulu'nda saat 13;00 da yapılacak olan ÇED raporu sunum toplantısı için çevreciler, yöre halkı ile çok sayıda vatandaş belirtilen saatte toplantı yerinde bir araya geldi.

Dörtyol Kaymakamlığı halkın katılımlı toplantısının yapılacağı okulda eğitim öğretim faaliyetinin sürmekte olması, halkın katılımı açısından uzak bir noktada bulunması gerekçeleri ile ÇED sunum toplantısını ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu.

Kalabalık vatandaş topluluğunu bilgilendiren Çevre aktivisti Av. Emre Arık, “Toplantın günü belirsiz ileri bir tarihe ertelendi. Gerekçelerden bir tanesi, Kaymakamımızın burada toplantıya izin vermemesidir. İkincisi ilçe milli eğitim müdürlüğü de ‘bizden izin alınmadı’ diyerek aynı şekilde toplantıya izin verilmemesi, üçüncüsü ise ÇED yasasında herkesin rahat ulaşabileceği yer olacağı kararlaştırılmıştı. Biz bundan dolayı itiraz ettik, kendilerine de belirttik burayı dahi zorla bulduğumuzu. Toplantı Kuzuculu Merkezde, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği merkez okullarından bir tanesinde olmasını istedik. Tutanağa da bu şekilde geçildi. Bu nedenle toplantı tarihsiz olarak ertelendi” diye konuştu.

Av. Emre Arık ayrıca ikinci toplantının gizli, oldu-bittiye getirilme endişelerine karşı ÇED yönetmeliğine vurgu yaparak toplantının yapılacağı tarihin en az on iş günü öncesinde gazetede yayınlanması gerektiğinin altını çizdi.

Dörtyol bölgesinin çok güzel bir ikliminin ve doğasının olduğunu belirten Çevreci Nazım Sönmez, “Bu güzelim doğamız maden şirketlerinin proje alanına dönmüş. Doğa katliamının önünü açacak, canlıları ve insanı yok sayarak yaşam alanlarını tahrip edecek bu projelere karşıyız, bütün halkın da yaşam alanlarına sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Çevreci Nazım Sönmez ayrıca, bugünkü sonucun burada yaşayanlar açısından büyük bir başarı olduğunu da ifade etti.  

 

Editör: TE Bilisim