Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Dörtyol Küçük Sanayi Sitesi ve çarşı merkezindeki esnafları ziyaret ederek haftalarını kutladı.

 

Ünal Ticaret İşletmesi Hacı Mustafa Ünal’a plaket takdiminde konuşan Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı; "Türklere özgü bir kurum olan Anadolu Ahiliğini meydana getiren bu değerli insanlar, o dönemin birlik, kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve insan sevgisini esas alan bir anlayışla, bir çatı altında birlikte yaşayabilmeyi, iş ve meslek sahibi olabilmeyi öğretmişlerdir” dedi.

 

Ahilik teşkilatının, asırlardır ahilik felsefesini yaşayan esnaf yetiştirdiğinin altını çizen Bölükbaşı “Mesleğinde ehil olmayanlara asla ahilik belgesi vermemiş, esnaf ve sanatkarlar arasında çıraklık, kalfalık ve ustalık hiyerarşisi oluşturmuş, çalışma hayatının yanı sıra sosyal hayatın gelişmesine de katkı sağlamıştır. Ahilik kültür ve felsefesinde, toplumun refahı ve sosyal sorumluluk önemli ve öncelikli bir ilke olarak kabul edilmiş ve su bağlamda yeterli ve kaliteli mal üretimi teşvik edilmiştir. Ayrıca mal ve hizmet üretiminde kaliteyi yükseltmek, üretici ve sanatkarlar arasında dayanışma, işbirliği ve etkileşimi artırmada önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur” diye konuştu.

 

Ailesine, çevresine, vatanına, milletine ve dünyaya yararlı bir nesil yetiştirmek için iyiyi, doğruyu ve güzeli benimsemiş olan ahilik sisteminden günün şartları doğrultusunda en iyi şekilde faydalanılması gerektiğini ifade eden Bölükbaşı “Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydaşı olan insanı esas almıştır. Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak ahilik kültürünün ilkelerini esas alan bir anlayışla hareket etmeye özen gösteriyoruz. Ziyaretlerimiz esnasında esnafımızın tekrar kısıtlamalara maruz kalmaması, okulların kapanmaması için çalışanlarının aşılarını tamamlamasını tavsiye ediyoruz. Hayatın normale dönmesine en çok esnafın ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

 

Ünal Ticaret İşletmesi Hacı Mustafa Ünal’da gösterilen nezaketten ötürü teşekkür ederek misafirlerine ikramlarda bulundu.

 

Editör: TE Bilisim