Köklü, firma olarak, sisteme katılmak isteyen mülk sahiplerine, 40- 40 yıllık binalarda yaşamak için kendilerini mahkum etmemeleri çağrısında bulunurken, kanuni fırsatlardan yararlanmalarını istedi.

 

Kentlerdeki eski binaların yenilenmesi ve deprem riskini en aza indirmek için bir süre önce yürürlüğe giren kentsel dönüşüm sistemi, İskenderun’da Garip köklü İnşaat ve Ticaret Ltd. Şt.’nin uzman kadrosuyla halka konforlu bir yaşam vaadiyle sürüyor. Kendi adını taşıyan firmada kentsel dönüşüm sistemini uygulama ağırlığıyla çalıştıklarını belirten Garip Köklü, “Firmamız, inşaat sektöründe kentsel dönüşüm, kat karşılığı apartman yapımı ve villa yapımı şeklinde anahtar teslimi olarak faaliyet gösteriyor. Bunların içinde özellikle kentsel dönüşüm hizmetine ağırlık veriyoruz” dedi.

 

Garip Köklü, kentsel dönüşüm sistemine girebilecek binaları uzman kadroyla ölçme ve değerlendirme işlemi yapıldıktan sonra çalışmalara başlandığını dile getirerek şu bilgileri aktardı: “ Yıkılma riski yüksek, depreme dayanıklı olmayan, genelde 30-40 yıllık binaların yenilenmesi ağırlık kazanıyor. Apartmanın sağlamlığını ölçme, sağlam değilse riskli yapı belgesi alarak binayı yıkıp ortalama 12 ay içerisinde çok sağlam ve lüks binaları inşa ediyoruz.”

 

Kentsel dönüşüm sisteminin, şehirlerin yenilenmesinin yanında deprem riskini en aza indirdiğini de sözlerine ekleyen Köklü, “Sistemin asıl amacı, şehirlerin yenilenmesi, konforlu bir hayatın yanında deprem riskini en aza indirmektir. Dönüşüm sayesinde yenilenen daireler, depreme dayanıklı, sağlam, lüks ve konforlu olmasının yanı sıra, emlak değeri de en az iki katı değer kazanıyor. Binasını yenileyecek maddi gücü olmayan vatandaşlarımız, bu sistem sayesinde rahat ve güvenli bir yaşam ortamına kavuşuyor. Sistem, eski binaların yenilenmesi anlamında büyük bir fırsattır diyebiliriz” şeklinde konuştu.

 

Köklü, kentsel dönüşüm sisteminin birçok avantajlarının bulunduğuna da değinerek şunları aktardı: “Sistemin temeline bakıldığında birçok fırsatlar sunuyor. Bu fırsatlar. Hem vatandaşa hem de kentin çevresine önemli kazanımlar sunuyor. Örneğin, yenileme sürecinde 18 ay boyunca malikleri kira desteği alması sağlanıyor.”

 

Garip Köklü, eşi Diş Hekimi Şirin Çınar Köklü’den en büyük desteği aldığını vurgulayarak “Her erkeğin ardından böyle vizyoner bir eşinin olması büyük bir avantajdır. Eşim benim için iş hayatımda büyük bir şans. Çizilecek projeler konusunda vizyoner bakışıyla katkı sağlıyor. Hemen hemen her projede fikirleri vardır” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim