Hatay’ın İskenderun ilçesinde de bu tür dolandırıcılığın hedefi olan çok sayıda sosyal ağ kullanıcısının öncelikli olarak maddi kayıplara uğradığı ve canlarının yandığı ifade ediliyor. Dolandırıcılar, hesaplarını çaldıkları kişilerin üzerinden, listesindekileri hedefine alarak kolayca istediği kıvama getirebiliyor. Son günlerde Facebook’tan sonra instagram en yoğun olarak çalınan hesap üzerinden, listedeki isimler dolandırıldığın hedefi oluyor.

Sosyal hayatın sanal ağlara yoğun olarak taşındığı günümüzde bu ağlarda hesabı olmayan yok gibi. Bazı insanların birden fazla hesabı dahi buluna sosyal ağlardaki hesaplar artık dolandırıcıların tuzak mecraları oldu.

Yerleşik telefon GSM dolandırıcılığı sosyal ağlara, tuzak ağını kurarak kullanıcıların canını yakmayı sürdürüyor. Dolandırıcılık amaçlı gönderilen linglere tıklayanlar atılan mesajları cevaplayanların için artık iş işten geçmiş oluyor. Dolandırıcılar hedeflerine ulaştıklarında ağına düşürdükleri vatandaşların büyük bölümünün banka hesaplarından çekebildikleri kadar parayı çekiyorlar.

      

Editör: TE Bilisim