TU-FAN Elektrik Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi’nin ilgili yazısı üzerinde Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dokuzoğlu imzasıyla inşaata devam edebilir onay yazısı gönderildiği öğrenildi.

 

Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dokuzoğlu’nun imzasıyla İskenderun Belediyesinin TU-FAN Elektrik Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi’ne gönderdiği yazıda şunlar kaydedildi: “Belediyemiz sınırlarında bulunan Şevre Mıntıkası 933 ada, 3 nolu parsel üzerinde sorumluluğu tarafımıza ait olan inşaatta 28.08.2021 tarihinde Yapı Tatil Zaptı tutulduğu. Tutulan bu Yapı Tatil Zaptına konu bina oturumunda sıkıntı olmadığı belirtilmiş olup mührün kaldırılarak inşaata devam edebilmense için gerekli iznin tarafınıza bildirilmesi talep edilmektedir.

 

Söz konusu parsel ve üzerinde yapılan yapı hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze görüş sorulmuş olup, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen:

“İlgi yazıda Şevre 933 ada 3 parsel üzerinde bulunan yapıya, şikayetler doğrultusunda Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme neticesinde yapının aynı hizada bulunan binalardan önde olduğu bu yüzden ada bazında yapı nizamı bozulduğu söylenmekte olup, ancak ekteki yapı tatil zaptında ise bahse konu yapının zemin oturumunda yanlış köşe noktalarına oturtulduğundan bahsedilmektedir. İlgi yazıda belirtilen bahse konu Şevre 933 ada 3 parselin bulunduğu ada 29.07.1982 tarihli Bakanlık Onaylı İmar Planında Ölçülü Blok Nizam 4 Kat Konut Alanı olarak planlanmış, ön bahçe mesafesi 10 metre olarak belirlenmiş olduğundan iş bu taşınmaza komşu 933 ada 4 parsel 1982 tarihli Bakanlık Onaylı İmar Planına göre imar çapı ve ruhsat almış olup, ön bahçe mesafesi 10 metredir.

 

Bilindiği üzere imar planları statik olmayıp, değişkenlik gösterebilmektedir. Şevre 933 ada 3 parsel numaralı taşınmaz Mülga 11.06.2013 tarih ve 67 sayılı İskenderun Belediye Meclis Kararıyla onaylanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında Ayrık Nizam 4 Kat Konut Alanı olarak planlanmış olup, ön bahçe mesafesi 5 metre olarak belirlenmiştir. 04.12.2019 tarih ve 89 sayılı İskenderun Belediyesi Meclis kararı ile 23.12.20 19 tarih ve 278 sayılı Hatay Büyükşehir Belediye Meclis kararıyla onaylanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Planında da söz konusu taşınmaz yine Ayrık Nizam 4 Kat Konut Alanı olarak planlanmış, ön mesafesi 5 metre olarak belirlenmiştir. İmar çapı mevcut onaylı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygular İmar Planı hükümlerine uygun olarak düzenlenmiştir.

Söz konusu Şevre 933 ada 3 parselde bulunan inşaatın yapı ruhsatı eki mimari proje uygunluğunun Müdürlüğünüzce kontrol edilerek gerekli iş ve işlemlerinin yapılma yazışma istinaden onaylı projelerine istinaden inşa faaliyetinize devam edebileceğiniz. Bilgilerinize rica ederim” denildi.

Editör: TE Bilisim