Geniş güvenlik önlemleri altında, Olivin Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesine yönelik Akçay Mahallesi’nde yapılmak istenen ÇED toplantısına bölgede toplanan mahalle sakinleri yeterince fabrikalar tesisler var. Biz doğamızın artık kirlenmesini istemiyoruz diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, dernek üyeleri, İskenderun Belediyesi CHP’li meclis üyeleri ve ilçe başkanında bulunduğu ÇED toplantısını yapılacağı bölgede zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Mahalle sakinleri toplantının yapılmasını istemediklerini hep bir ağızdan haykırırken alkışlarla da toplantının yapılmasına engel olmaya çalıştılar. Geleceğimiz ve çocuklarımız için istemiyoruz. Bizim yaylalarımız evlerimiz var tesisler kurulursa yaşanmaz hale gelir. İstemiyoruz.” dediler.

İskenderun Çevre Koruma Dernek Başkanı Nermin yıldırım Kara, ” Bölge bizim bölgemiz, insan bizim insanımız Dolayısıyla bu toprak, dağ taş da bizim, bu bahçeler bizim bahçelerimiz. Onun için ÇED toplantısının da yapılmasını istemiyoruz ”dedi.

CHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Bülent Kırmızıoğlu,ÇED toplantısının bilgliendirme amaçlı yapılmasının bile bakanlık tarafından onaylaması anlamına geldiğine dikkat çekerek bilgilendirmenin dahi yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Hatay valiliğinden ÇED toplantısını yapmak üzere geldiklerini anlatmaya çalışan görevlilere toplanan vatandaşlar bilgilendirme, oylama hiçbir şey istemediklerini alkışlarla tepkilerini dile getirdiler.

 

 

  

 

Editör: TE Bilisim