Ramazan'da tatlı ve pide tüketimi uyarısı Ramazan'da tatlı ve pide tüketimi uyarısı

Kızılay Dörtyol Şubesi, İskenderun Kan Alma Merkezi ve Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa tertiplediği kök hücre ve kan bağışı kampanyası Bugün sabah saat 10;30 ile 17;30 arasında sürdürüldü.

 

Dörtyol Gazeteciler Cemiyet Başkanı Sedat İskenderoğlu Cemiyet üyeleriyle birlikte ilk kan bağışı kampanyasını 9 Ocakta, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümünde münasebetiyle 10 Ocak Çalışan gazeteciler Gününde gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

 

Arkasında Lösemi hastası Yusuf Meral için, 14 Mart Tıp Bayramında yaptıklarını belirten DGC Başkanı İskenderoğlu “Çok ciddi katılım oldu. Haziran ve Temmuz aylarında Akdeniz bölgesinde üst üste yaşanan orman yangınlarından zarar gören alanların rehabilitesi için Kızılay Genel Merkezinin “1 Ünite Kan; Üç Can, Üç Fidan” sloganıyla başlattığı kampanyaya 10 Ağustos destek verdik. Bu gün 2021 yılının dördüncü kan ve kök hücre bağışı kampanyamızı, Ceyhan İlçesinde görevli olan hemşerimiz lösemi hastası Reşat Şevkat Çetin için uygun donör bulunması amacıyla yapıyoruz” dedi.

 

Bu gün 3 tüp kan vererek yapılacak kök hücre bağışının, bilgi bankasında işlenerek bir hastaya şifa olmasını temenni eden DGC Başkanı İskenderoğlu “Kampanyamıza destek veren siyasi partilerimiz ile sivil toplum kuruluşlarına, Kızılay Şube Başkanımız sayın Mevlüt Aydın ve İskenderun Kızılay Kan Alma Merkezindeki görevli arkadaşlarımıza, şahsım ve cemiyet üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ederken, kök hücre ve kan bağışında bulunan değerli hemşerilerimize ise minnettarlığımı ifade ediyorum” diye konuştu.

 

Kızılay Dörtyol Şube Başkanı Mevlüt Aydın da desteklerinden dolayı tüm sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti ilçe başkanlarına teşekkür ederek “Kök hücre ve kan bağışı sadece insandan alınarak tedavide kullanılan bir ürün. Bu hem hastalarımızın şifa bulması adına önemli, hem de bağışta bulunan hemşerilerimizin kendi sağlıkları açısından faydalı. Hiçbir riski yok. Kök hücre için normal kan alımı gibi alım yapılıyor ve o kandan bir tedavi üretiliyor. Malumunuz üzere biz seyyar araçlarımız ile haftanın belirli günlerinde Dörtyol ve Erzin İlçelerimizde kan alımı yapıyorduk. Hatay Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla Dörtyol ve Erzin İlçelerimize sabit birer konteyner yapıyoruz ve haftanın her günü kan alımı gerçekleştireceğiz. Bizlere destek olan başta Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti, siyasi partilerimiz ve tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim